Fudbaleri Bačke počeli sa pripremama

Pet, 03.02.2017 - 23:38 -- dejan.vukovic

Prozivkom igrača koju je obavio prvi trener Slobodan Kustudić, fudbaleri FK Bačka 1901 započeli su sa pripremama za nastavak sezone.

Subotički crveno-beli u nastavak sezone ulaze sa znatno podmlađenim sastavom. Prosek igrača u prvom timu je između 20 i 21 godine, a interesantan je podatak da će imati čak 15 bonus igrača (mlađih od 19 godina) Po rečima direktora kluba Milojka Vukadinovića, svesno su se okrenuli mlađim igračima. – Napravili smo promene u igračkom kadru. Bačkoj ne trebaju isluženi igrači koji su tu došli samo da uzmu neke pare. Odlučili smo se da šansu pružimo mladim igračima iz naše škole kao i mladim igračima iz regiona, a nastavljamo saradnju i sa FK Spartak. Nećemo više dolaziti u situaciju da naši igrači, kada završe omladinsku školu odlaze po nekim manjim klubovima. Dobiće šansu da se dokažu u trećem rangu takmičenja. Tu je Spartak, tu je Mađarska, najboljima neće biti teško da napreduju. Iako je ekipa mlada, ne bojimo se nastavka takmičenja, verujemo u ove momke koji moraju da rade i da se bore za svoju karijeru. 

Slobodan Kustudić je istakao da je rizik krenuti sa ovako mladom ekipom u nastavak takmičenja, ali i da veruje u ove momke.  – Ako dobro uradimo pripreme, ne bi smeo da bude problema. Pre nama je gotovo šest nedelja rada, treniraćemo dva puta na dan, a od 11. februara kreće serija prijateljskih utakmica. Imaćemo značajan rad na postizanju potrebne fizičke spreme. Nedostajaće nam iskustvo, pa ćemo se zato truditi da iskoristimo mladost, da budemo agresivni, da igramo visoki presing, da nadmašimo ostale bar za 10% u fizičkoj spremi.

Uz Slobodana Kustudića, u stručnom štabu je i Zoran Milidrag, kao pomoćni trener, dok je fizička sprema poverena Slobodanu Andrašiću.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search