V. Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj “Bogatstvo različitosti”

Pet, 28.04.2017 - 12:43 -- branka.milojevic

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta i ove je godine organizirala  Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj Bogatstvo različitosti, peti po redu, od 28. do 30. travnja. Na natječaju su sudjelovali učenici iz 59 škola iz Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, a za najuspješnije domaćini su organizirali razne aktivnosti tijekom trodnevnoga druženja. Našu su školu tako posjetili gosti iz Skopja i Tetova, iz Zagreba, Božjakovine, Rijeke, Vrbovca, Primoštena, Osijeka i Gornje Stubice, iz Usore i iz Subotice.

Zajedno s domaćinima prvoga dana gosti su imali prilike iskušati svoje umijeće i sposobnosti u starinskim sportskim igrama kao što su špekulanje i skakanje u vreći.

Drugoga dana druženja tijekom školske priredbe svečano su dodijeljene nagrade za najbolja literarna, novinska i likovna ostvarenja. U kategoriji literarnih radova posebno su nagrađeni pjesnički, a posebno prozni uratci. Prvu nagradu za napisanu pjesmu osvojila je Valentina Vega Vukić učenica petog razreda Osnovne škole Škurinje iz Rijeke. Za prozni rad prva je nagrada pripala Martini Kovačić, učenici osmoga razreda Osnovne škole Matije Gupca iz Gornje Stubice. Za novinarski je rad prva nagrada otišla u Dugi Rat Stelli Pivac, učenici osmog razreda Osnovne škole Jesenice. Najbolje je likovno ostvarenje rad Ane Hrvoj, učenice osmog razreda Osnovne škole Mate Lovraka iz Zagreba.

Nakon priredbe gosti su sudjelovali na radionicama izrade slika i ukrasnih predmeta od ljuskure i slame, upoznali su se sa starovinjskim načinom glačanja odjeće na radionici roljanja, seoske su znamenitosti upoznali na radionici „Glagoljicom kroz selo“, a uvečer će se opustiti, zapjevati i zaplesati uz karaoke i „Mjesečinu  9“.

 

Custom Search