Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Mladi hokejaši Spartaka prvaci Srbije u inline hokeju

Uto, 06.06.2017 - 20:05 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Mladi hokejaši Spartaka uzrast do 12 godina, novi su prvaci Srbije u inlajn hokeju (hokej na rolerima)

Od ove sezone, po prvi put je pokrenuto Prvenstvo Srbije u ovom sportu za selekciju do 12 godina (do sada je prvenstvo organizovano samo za seniore), u organizaciji SHLS (Savez hokeja na ledu Srbije). Na Prvenstvu je učestvovalo 5 ekipa: Beli orlovi i Partizan iz Beograda, Vojvodina i NS Stars iz Novog Sada i Spartak iz Subotice.  Takmičenje se odvijalo po sistemu turnira, ukupno 3 turnira, na kojima se uvek igralo svako sa svakim, dok su se svi rezultati ukupno sabirali za konačan plasman.

U nedelju 04. juna odigran je poslednji ovogodišnji turnir ponovo u Beogradu u hali "Crna rupa", pošto samo tamo postoji specijalna podloga za odigravanje Prvenstva. Rezultati HK Spartak:  

 • HK Spartak - Beli orlovi 7:1
 • HK Spartak - HK NS Stars 3:0
 • HK Spartak - HK Vojvodina 8:1
 • HK Spartak - HK Partizan 0:3

U ukupnom plasmanu, posle 12 odigranih kola, sa skorom od čak 10 pobeda i sa po jednim porazom i nerešenim rezultatom, HK Spartak je postao prvak Srbije u inline hokeju, selekcija U12, za sezonu 2017.

konačna tabela:

 1. SPARTAK 12 10 1 1 21 bod
 2. PARTIZAN 12 9 1 2 19 bodova
 3. NS STARS 12 7 0 5 14 bodova
 4. BELI ORLOVI 12 2 0 10 4 boda
 5. VOJVODINA 12 1 0 11 2 boda 

Hokejašima Spartaka pripala su i nagrade za najbolje pojedince.  Za najboljeg igrača celog Prvenstva izabran David Kuntić, dok je za MVP igrača ekipe HK Spartak izabran Slaven Pećerić.

Sastav HK Spartak, novog šampiona Srbije: Konakov Novak, Gladić Petra, Stantić Sara, Kuntić David, Bem Karlo, Kukaras Luka, Temunović Vanja, Pećerić Slaven, Benčić Mihajlo, Sekulić Elena, Vučinić Vasilije, Rac Sabo Hanna, Nađ Mateja i Rajković Martin. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Interesantno je da je u sastavu HK Spartak bilo čak 4 devojčice (Petra, Sara, Elena i Hanna), koje su dale nemerljiv doprinos uspehu kluba.

Seniorska ekipa je dan ranije u subotu 3. junas imala svoj turnir, samo jedan dan ranije, takođe u "Crnoj rupi" u Beogradu, gde su odigrali čak 4 utakmice u sklopu nastavka Prvenstva Srbije za seniore u inline hokeju (hokej na rolerima). Ove sezone takmiči se 7 ekipa, i ukupno će se odigrati 5 turnira (dvokružno, svako sa svakim dva puta).

Postignuti rezultati u seniorskom prvenstvu:

 • HK Spartak - HK Vojvodina 5:0 (1:0 1:0 2:0 1:0)
 • HK Spartak - RKU Beli orlovi 11:1 (2:1 3:0 5:0 1:0)
 • HK Spartak - IHK Pirati 3:7 (1:1 0:2 1:2 1:2)
 • HK Spartak - HK Crvena Zvezda 5:4 (1:0 1:1 1:2 2:1)

Sa 3 pobede iz 4 utakmice na ovom turniru, HK Spartak je izbio na 2. mesto na tabeli šampionata, odmah iza ekipe IHK Pirati. Čekaju rasplet ostalih utakmica i poslednjeg turnira, kada će se dobiti konačan plasman.

Sastav HK Spartak seniori: Vidaković Igor, Velašević Miloš, Brestovac Uroš, Šljapić Igor, Zwick Andrej, Subotić Srđan, Kolarić Aleksandar, Večić Vladimir, Šandor Žolt i Dakić Srđan. Trener: Brestovac Uroš

Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

Prethodnog vikenda tri selekcije hokej kluba Spartak imale su svoje nastupe na turnirima u Mađarskoj i u Srbiji.

Selekcija U8 je nastupala takoređi sa dva sastava, u nedelju 29. oktobra imali su svoje turnire i u Novom Sadu (Srbija) u sklopu Erste bank - Liga budućih šampiona i u Kiškorošu (Mađarska) u sklopu Prvensta Mađarske. Na oba turnira ekipe su odigrale po 4-5 utakmica, koje u ovoj fazi sezone služe da se ta deca navikavaju na svoje pozicije u igri i da uče pravila igre. Na ova dva turnira se nastupili: Poljaković Filip, Lučić Novak, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Sabo Rac Emil, Marton Erik, Rajković Marjan, Boršoš Augustin, Gladić Ramona, Kovač Nina, Nađ Strahinja, Ponjavić Andrija, Bjelan Mitja, Krstin Ognjen, Mandić Antonija, Milanko Danilo, Lukić...

detaljnije
Post date: Pon, 30.10.2017 - 23:38

Na terenima FK Solid završen je ovogodišnji Međunarodni Arena Kup koji je okupio skoro 60 fudbalskih ekipa u pet starosnih kategorija (od 2006 do 2010g)

U nedelju 17. septembra takmičile su se ekipe u dve starosne grupe: 2007 i 2009 godište. Nažalost kiša je na kraju malo omela samo takmičenje ali su organizatori našli način da uspešno okončaju turnir. 

U kategoriji 2007 godišta prijavio se najveći broj ekipa koji su bili podeljeni u tri grupe. U četvrtfinalinim okršajima postignuti su sledeći rezultati:

 • Spektar - Bačka 6:2
 • Arena - Subotica 2:1
 • One Team - Szeged 3:0
 • Olimpik - Spartak 2:1

Usledila je jaka kiša pa su se svi treneri složili da se nastavak turnira maksimalno ubrza, te su utakmice za plasman odlučene penalima...

detaljnije
Post date: Ned, 17.09.2017 - 20:11

Plivači Spartak Prozivke su na Međunarodnom plivačkom mitingu koji je održan u subotu 22. jula u Senti u organizaciji plivačkog kluba „Senta“ osvojili čak 26 medalja od kojih 12 zlatnih.

Miting je okupio 210 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije i Makedonije a plivači su se takmičili u 7 uzrasnih kategorija. Plivači „Spartak-Prozivke“ učestvovali su sa 14 dečaka i 10 devojčica i osvojili ukupno 26 medalja (10 zlatnih, 12 srebrnih, 4 bronzane), što je ubedljivo najviše osvojenih od svih klubova koji su učestvovali. Uprkos velikom broju osvojenih medalja izostala im je pobeda u ekipnom plasmanu jer se u  ekipnoj konkurenciji broje samo zlatne medalje a plivači iz Szekszarda (Mađarska) osvojili 13 najsjajnijih odličja a ukupno 17 što je za devet manje od Spartak...

detaljnije
Post date: Sub, 22.07.2017 - 23:27

Subotica će krajem avgusta biti domaćin velikog međunarodnog fudbalskog turnira "Trofej Subotice" za decu od 7 do 12 godina koji se održava u organizaciji FK Spartak Ždrepčeva krv i agencije Inter Sport. Turnir će se održati na Gradskom stadionu od 25. do 27. avgusta na kojem orgnaizatori očekuju dolazak preko 100 ekipa.  

Ispred FK Spartak turnir je najavio potpredsednik kluba, Goran Drača - Uz pomoć naših prijatelja iz Novog Sada organizovaćemo međunarodni turnir za mlađe kategorije. Planiramo da dovedemo od 100 do 120 ekipa što bi sa njihovim pratiocima i trenerima bili nekoliko hiljada ljudi u Subotici. Fudbalski klub Spartak je od svog plasmana u Superligu aktivno radi sa mlađim kategorijama i pokušava od te dece koja se bave fudbalom da napravimo zrele...

detaljnije
Post date: Čet, 29.06.2017 - 17:21

Mladi rukometaši Subotice osvojili su turnir koji je organizovan u Veszpremu (Mađarska). Međunarodni turnir za igrače do deset godina trajao je dva dana 13. i 14. maj uz učešće 5 ekipa. 

U poslednjih par godina uspešna je saradnja grada Subotice sa RK Veszprem jednom od najboljih rukometnih ekipa Evrope, ovogodišnji učesnici završnog turnira Lige Šampiona. Mlađe selekcije subotičkih rukometnih klubova i Veszprema sve češće se druže i igraju a ve u cilja sticanja rukometnog znanja. Na poziv akademije RK Veszprem iz Subotice su na turnir otišle dve ekipe, RK Unit i RK Subotica koji su sa velikim uspehom predstavljali grad. 

Iskoristili su mladi rukometaši priliku da obiđu Veszprem Arenu u kojoj svoje utakmice igra jedna od najboljih ekipa Evrope. Rukometaše je obišao i...

detaljnije
Post date: Uto, 16.05.2017 - 17:37