Fudbalerke Spartaka u finalu poražene u penal seriji

Sub, 19.08.2017 - 11:54 -- dejan.vukovic

U.D.G. Tenerife - ŽFK Spartak 1 : 1 (penali 9:8)

Tenerife, Sudija: David Hinto Perera. Gledalčaca: oko 250. Strerlci 1:0 Ayana Donozo (20. min), 1:1 Violeta Slović iz penala (37. min.)

UDG Tenerife Egatesa: Pili, Eva Llamas, Ana González, Cindy Garcia, Martin-Prieto, Maria Jose, Ayano, María Estella, Silvia Doblado, Gavira i Pisco.

ŽFK Spartak: Kostić, Krstanoska, Vajda, Slović, Frajtović, Nascimento L.Marcela, Sarah, Radojičić, Filipović, Pavlović (Mostarac) i Dorina Nina (Matić).

U finalnoj utakmici Spartak se sastao sa ekipom Tenerife ujedno najjačim protivnikom na ovom turniru. Tenerife je član Primere a sezonu 2016/17 su završili na 6 poziciji. Pobednik ženskog fudbalskog turnira na Tenerifama odlučen je tek nakon boljeg izvođenja penala. Domaća ekipa UDG Tenerife je bila sretnija i spretnija u penal seriji i sa ukupnim rezultatom od 9:8 osvojili su turnir. U regularnom delu susreta bilo je 1:1. 

Početak meča pripao je Tenerifama koje su preko Martin-Prieto i Marie Hose pretili golu Kostićeve. Povele su domaće u 20. minutu nakon male greške odbrane Spartaka. Nakon primljenog gola fudbalerke Spartaka su puno odlučnije krenule sa napadima, najčešće preko Nine Dorine. Nije se dugo čekalo na izjednačenje, u 37. minutu nakon opravdano dosuđenog penala kapiten Violeta Slović poravnava na 1:1. 

U nastavku susreta jedna od najboljih u redovima Spartaka, Dorina NIna se povredila u duelu golmanom Noela Gil i napustila teren. Do kraja utakmice nije bilo više golova te je pobednik odlučen boljim izvođenjem penala. U poslednjoj seriji golman Tenerifa, Noela Gil je zaustavila šut Mostarac i time svojoj ekipi donela pobednički pehar.  Na kraju utakmice za najboljeg igrača proglašena je Maria Jose Perez iz pobedničke ekipe. 

Fudbalerkama Spartaka turnir je poslužio kao odlična provera pred važan nastup na kvalifikacionom UEFA turniru Lige šampiona koje igraju u Podgorici od 23. do 28. avgusta. 

Foto: ŽFK Spartak

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search