Odbojkaši Spartaka obezbedili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije

Sre, 01.11.2017 - 00:14 -- dejan.vukovic

Spartak Subotica - Spartak Ljig 3:0 (25:23, 25:12, 25:16)

Hala sportova u Subotici, Sudije: Janković Mirko (Beograd) i Peić Mari (Subotica). Gledalaca: oko 130

Spartak (Su): Milović (libero), Arsenoski 2, Jungić 4,Veselinović 3, Peić (Libero), Seizović, Eremić 12, Kovačević 8, Rajković, Kecman 8, Tumbas 8, Sinđelić.

Spartak (Lj): Maksimović,1 Marinković 4, Sajić, Gajević 3, Matić, Mirković 4, Đorđević 5, Lazarević 3, Oković 1, Milenković (libero) , Milovanović 3, Janković (libero).

Odbojkaši Spartaka plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su večeras savladali istoimenog rivala iz Ljiga sa maksimalnih 3:0 kao i prošle nedelje u prvenstvenom susretu. Subotičani su ponovo bili veoma uverljivi a jedino je prvi set protekao u rezultatskoj neizvesnosti.  

Nakon bloka Tumbasa domaćini su poveli sa 1:0, međutim ubrzo su gosti nanizali 6 poena zaredok i naterali trenera Žakića da zatraži prvi tajm aut. Prijala je kratka pauza Golubovima koji su uzvratili serijom od tri poena i sada je morao i trener gostiju da zatraži minut odmora. Set je obilovao serijama poena tako da su sada ponovo gosti imali svoj period igre i stigli do 7:12. Na servis Kovačevića subotičani su stigli do izjednačenja, 13:13, ali nisu uspeli da preokrenu. Gosti su predvođeni Đorđevićem ponovo stigli do četiri poena prednosti, 13:17. Pojačao je Spartak igru i blokom Kovačevića stigao do novog poravnanja, 20:20. Spartak iz Ljiga je još jednom uzvratio i prišao na korak do osvajanja seta 22:23, međutim Eremić poravnava a Tumbas blokom donosi svojoj ekipi prednost od 1:0.

Sledeća dva seta su u potpunosti pripala subotičanima. Spartak iz Ljiga je poveo sa 1:0, kada je usledila odlična serija subotičana. Nanizali su domaći sedam poena zaredom i poveli sa 7:1. Samo su na kratko gosti uspeli da prekinu niz domaćih koji su novim poenim sredinom seta imali dvocifrena prednost 15:5. Nastavili su odbojkaši Spartaka iz Subotice u istom ritmu da bi u finiš seta ušli sa velikih 22:11. Eremić donosi set loptu na 24:11 a Jungić okončava za vodstvo domaćih od 2:0.

Ni treći set nije doneo više uzbuđenja. Nakon početnog rezultatskog izjednaćenja, domaći su se odvojili na 9:6. Kod tehničkog tajm auta Subotičani su imali vodstvo od 12:7. Kako se set bližio kraju razlika u korist domaćih je bila sve veća. Servisom greškom gostiju rezultat je bio 23:14, Jungić donosi meč loptu koju koristi Tumbas za prolaz u četvrtfinale Kupa Srbije

Tagovi: 
Custom Search