Subotica domaćin završnog plej ofa u rvanju

Čet, 30.11.2017 - 22:49 -- dejan.vukovic

Rvački klub Spartak biće domaćin završnog pley offa za prvaka države na kojem su ujedno i glavni favoriti za osvajanje šampionskog pehara. Rvački spektakl održaće se u Hali sportova u subotu 2. decembra sa početkom od 16 časova polufinalnim duelom između Spartaka i Novog Sada. Drugo polufinale na programu je sat kasnije, od 17 časova u kojem se sastaju Proleter i Partizan. Borba za treće mesto je od 18 časova a veliko finale u 19h.  

Okršaj četiri najbolje rvačke ekipe u državi najavio je Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu  – Prošle godine smo položili organizacioni ispit, i Rvački savez Srbije nam je poverio novo domaćinstvo. Nadamo se da će biti drugačiji naziv ekipe pobednika, odnosno da će Spartak uspeti da trijumfuje. Svi se se potrudili da se stvori jedna kompaktna ekipa koja će učiniti sve da se titula prvaka vrati u Suboticu. Biće to praznik sporta, videćemo na jednom mestu evropske, svetske i olimpijske prvake. Očekujemo i lepu posetu i punu Halu pošto je Davor mesecima obilazio osnovne i srednje škole i radio na popularizaciji rvanja.

Davor Štefanek ima veliku želju da titulu vrati u Suboticu u svoj Spartak. Vuče povredu lakta koja će ga sprečiti da se bori u polufinalu a i finalni meč je pod znakom pitanja. Uprkos tome subotičani imaju dobru ekipu i mogu da nadomeste izostanak čak i Olimpijskog šampiona  – Potrudili smo se da organizacija bude još bolja nego prošle godine, kada nam je titula za malo promakla. Svašta se izdešavalo, ali to nije opravdanje. Sada smo jači, imamo jedno dobro pojačanje. Prvenstvo smo završili bez ekipnog poraza, a naši rvači su izgubili samo osam mečeva. To samo potvrđuje koliko smo spremni. Potrudiću se da nastupim u plej-ofu, iako imam povredu lakta. Verovatno neću nastupiti u polufinalu, da se povreda ne pogorša, a videćemo kako će biti u finalu. Ako i ne budem mogao da rvem, Spartak ima dovoljno kvalitetnih rvača. 

Čuveni Sreten Damnjanović često je znao da iznenadi rivale pravilnim rasporedom rvača po kategorijama – Sve je bilo podređeno tome da budemo potpuno spremni za ovu završnicu. Niko ne može da nam parira u plej-ofu. Videlo se tokom sezone da smo najbolji, od pojedinačnih prvenstava Vojvodine i Srbije, u svim takmičenjima Kupa i na kraju. Sve to potvrđuje da smo spremni da osvojimo dvadeset i četvrtu titulu prvaka.

Stojan Štefanek, trener Subotičana, ističe odličnu atmosferu na treninzima – Momci su spremni, dobro su trenirali i željno čekaju priliku da se bore za titulu. Radili smo dosta na poslednjim treninzima da se borbe završavanju tušem. Ako slučajno bude nerešeno (4:4), kao prošle godine, to će odlučiti o pobedniku plej-ofa. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search