Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Gabor popravio plasman u generalnom plasmanu

Čet, 11.01.2018 - 22:43 -- dejan.vukovic

Danas je vožena 6 etapa na Dakar Reliju sa kojom su takmičari iz Perua prešli u Boliviju. Specijal dužine 331 kilometar Gabor Sagmajster je dobro odvozio i znatno popravio svoj generalni plasman. 

Pobednik današnje etape je francuz Meo na motoru marke KTM koji je stazu prešao za 1:54:10 sati. Drugi je bio Benavides na Hondi sa zaostatkom od samo 30 sekundi koliko je zaostao i trećeplasirani australijanac Price. Sagmajster je etapu završio na 82 mestu čime se u generalnom plasmanu popeo na 95 poziciju. 

Ponovo je došlo do promene u generalnom plasmanu. Nakon 6 etape na prvo mesto je izbio argentinac Benavides na Hondi. Drugo mesto zauzima Van Beveren na Yamahi sa zaostatkom od nepuna dva minuta, dok je treći austrijanac Walkner sa zaostatkom od 2 minuta i 50 sec. 

Nakon napornih 6 etapa, takmičari sutra imaju slobodan dan u La Pazi, glavnom gradu Bolivije. Biće to prilika da se dobro odmore i pripreme zanarednih osam etapa koliko ih deli do kraja Dakara.

 

Ličnosti: 
Autor teksta: