Rukometaši Spartak Vojputa i Mokre Gore podelili bodove

Ned, 25.03.2018 - 00:36 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Mokra Gora 23:23 (9:12)

Hala sportova u Subotici: Gledalaca: oko 500. Sudije: Sekulić Marko i Jovandić Vladimir. Sedmerci: Spartak Vojput 1/1, Mokra Gora 2/2. Isključenja: Spartak Vojput 6 min, Mokra Gora 12 min.

Spartak Vojput: Dimitrić Stanko 1, Peić, Dimitrić Slobodan, Pernar, Perović, Gačević 2, Ristić, Potpara 3, Stefanović 2, Kojadinović 3, Arđelan, Radosavljević 9, Leovac, Petrović 1, Kurteš 2, Abadžić.

Mokra Gora: Orlović, Milić 4, Tomić, Božović 4, Aleksić, Tomović 4, Nikolić 2, Milenković, Utvić, Kasalović, Aleksić, Simović 3, Utvić B. 6.

Spartak Vojput i Mokra Gora podelili su bodove u utakmici 20. kola Super rukometne lige Srbije. Domaći su imali rezultatski zaostatak do 50. minuta kada su preokrenuli i stekli dva gola prednosti. Ipak, nisu uspeli da zabeleže pobedu pošto su propustili poslednji napad sa igračem više.

Pošto utakmica nije imala veliki rezultatski značaj, trener domaćih Slaviša Laković šansu je u prvom poluvremenu pružio mlađim igračima i onima koji su do sada imali manju minutažu. Gosti su poveli golovima Tomovića i Utvić Bogdana sa 2:1. Mladi Kojadinović od koga se dosta očekuje u narednom periodu smanjio je na 3:4 u 8 minutu. Usledio je brzi gol Simovića i dva pogotka iz kontra napada Utvić Bogdana za 3:7. Bio je dovoljan razlog da Slaviša Laković zatraži minut odmora za svoje momke. Ilija Petrović i Nikola Stefanović donose priključak Spartak Vojputa na 8:10 u 25. minutu. Utvić povećava razliku, međutim Kojadinović vrlo brzo uzvraća i dva minuta pre kraja poluvremena vraća razlkiku na dva gola. Do isteka prvih pola sata gosti postižu još jefdan gol preko Aleksandra Nikolića te se na odmor otišlo sa 9:12.

Spartak Vojput je u nastavku utakmice zaigrao sa igračima koji su izneli teret ove godine i bili nosioci igre u Super ligi. Ipak, početak drugog poluvremena počeo je serijom gostiju od 3:0, koji su brzim kontrama stigli do šest golova viška, 9:15. Potpara oprekida niz gostiju za 10:15. Boljom igrom u odbrani subotičani su napravili tri brza kontra napada koje je uspešno realizovao Radosavljević za 13:15. Sa dva gola Kurteša u nizu Spartak Vojput je u 46. minutu stigao do gola zaostatka 16:17. Božović povećava prednost, međutim uz pomoć Radosavljevića i Potpare domaći dolaze do poravnanja 18:18, da bi već u sledećem napadu golom Potpare desetak minuta pre kraja došli i do prvog vodstva na utakmici 19:18.

Sa nova dva gola Radosavljevića subotičani su imali prednost od 21:19, sedam minuta pre kraja. Činilo se tada da će bodovi ostati u Subotici, međutim golovima sa sedam metara koje su realizovali Utvić Bogdan i kapiten Tomović gosti dolaze do izjednačenja pet minuta pre kraja, 21:21. Večeras raspoloženi Radosavljević koji jepostigao devet golova sve u drugom poluvremenu vraća prednost Spartak Vojputu, ali samo na kratjko jer Božović donosi novo izjednačenje 22:22. Nakon greške subotičana u napadu Milić iz kontre dovodi prednost Mokroj Gori, da bi već u sledećem napadu Radosavljević sa sefam metara poravnao na 23:23 minut pre kraja. Subotičani su se lako odbranili i u poslednji napad ušli sa dva igrača više, međutim golman Milenković izašao je kao pobednik za konačnih 23:23.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search