Spartak Vojput dočekuje Rudar u prvoj utakmici nastavka sezone

Pet, 13.02.2015 - 10:06 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput nastavak sezone započinje utakmicom protiv Rudara u subotu 14. februara od 19 časova u Hali sportova. Ambicije subotičana su vrlo jasne, plasman među četiri najbolje ekipe i ulazak u play of. Trenutno se nalaze na deobi drugog mesta sa Metaloplastikom i sa samo jednim bodom zaostatka iza vodećeg Jugovića, sa odličnim šansama da ispune svoj cilj. Do kraja regularnog dela sezone ostalo je još šest kola, prednost u odnosu na četrvrtoplasiranu ekipu Železničara je 2 boda dok beogradski rivali Crvena Zvezda i Partizan zaostaju velika četiri boda.   

Prvi protivnik u nastavku sezone je Rudar, ekipa koja je prošle sezone iznenadila Spartak Vojput u Subotici. Jedan od najiskusnijih u redovima Spartak Vojputa, Marko Kovačević, oporavio se od povrede i ističe da sa nestrpljenjem očekuju nastavak sezone. - Iza nas je pet nedelja napornog rada. Odigrali smo dva turnira i nekoliko kontrolnih utakmica i mislim da spremno dočekujemo nastavak sezone. U prvom meču dočekujemo Rudar koji je veoma nezgodna ekipa za nas. Oni su jedini uzeli bodove iz Subotice u prošlom prvenstvu, tako da ih dočekujemo sa posebnim motivom i sa željom da pobedom započnemo nastavak.Svi smo spremni i nemamo nekih većih problema sa povredama. Nadam se da ćemo u ovih šest kola izboriti ulazak u play of, a tamo odigrati rasterećenije i zabeležiti jedan lep rezultat.

Paralelno sa prvenstvom Spartak Vojput beleži dobre rezutate i u Kupu Srbije. Osvajanjem Kupa Vojvodine do finalnog turnira Kupa Srbije deli ih još samo jedan rival. -Imamo prilike da napravimo dobar rezultat i u Kupu da se plasiramo u samu završnicu. Nadam se da ćemo imati sreće u žrebu koji će se obaviti početkom marta meseca. Želja je jedino da izbegnemo Vojvodinu, aktuelnog prvaka države koji uspešno igra SEHA ligu. Uz malo sreće mogli bi da ponovimo uspeh od pre dve sezone kada je Spartak Vojput igrao finale Kupa Srbije.

Publika je sve brojnija na rukometnim utakmicama. Prepoznali su ljubitelji sporta kvalitet koji poseduje Spartak Vojput. Nastavlja se sezona i ujedno poziv za sve subotičane koji vole rukomet i sport uopšte da dođu u Halu sportova i podrže rukometaše u novoj pobedi. - Ovom prilikom bih pozvao sve subotičane, ljubitelje dobrog rukometa da dođu u Halu sportova u subotu 14. februara u 19 časova i da nas podrže u osvajanju novih bodova. Svi smo željni igre i daćemo sve od sebe da zabeležimo novu pobedu. Nakon Rudara do kraja regularnog dela prvenstva u Subotici će gostovati ekipe Jugovića i Metaloplastike. Biće to veoma kvalitetni mečevi u kojima će publika moći uživati. Mi ćemo se navijačima odužiti dobrom i požrtvovanom igrom i plasmanom u play of. A tada slede nova uzbuđenja u Hali sportova - zaključio je Marko Kovačević

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search