Osnovna škola „Matija Gubec“ na Interliberu

Pet, 30.11.2018 - 09:22 -- branka.milojevic

U organizaciji OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta zagrebački sajam knjiga „Interliber“ posjetili su njeni učenici, nastavnici i roditelji. Nakon obilaska bogatih sajamskih štandova Tavankućani su prisustvovali predstavljanju knjige „Hrvatsko proljeće i hrvatska politička emigracija“ mladoga hrvatskoga znanstvenika Wollfyja Krašića, a potom im je prigodne darove uručio predsjednik Nadzornoga odbora Školske knjige dr. sc. Ante Žužul. Posjet Zagrebu nastavio se kraćim obilaskom gradskoga središta kao i odlaskom u Zagrebačko kazalište mladih gdje je prikazana predstava „Huddersfield“.

Drugoga dana izleta organiziran je posjet Ogulinu, gdje us razgledali „Kuću bajki“ Ivane Brlić-Mažuranić koja se nalazi  u sklopu frankopanskoga kaštela. U neposrednoj blizini frankopanskoga kaštela nalazi se poznati Đulin ponor, mjesto gdje svoj tok završava rijeka Dobra. Nakon „Kuće bajki“ Tavankućane je ugostila i Gradska knjižnica Ogulin predstavivši svoj bogati fond, a potom su otišli i u oštarsku župu gdje ih je u crkvi uznesenja Blažene Djevice Marije dočekao župnik Ante Luketić. Predstavivši svoju također izuzetno bogatu kolekciju knjiga župnik Luketić ispričao je i priču o povijesti ogulinskoga kraja kao i povijesti i razvoju glagoljice.Za to su vrijeme najmlađi svoje poznavanje glagoljice pokazali na radionici „Mali oštarski glagoljaši“ koju je osmislila i vodila oštarska učiteljica Mirjana Grubišić. Na samome rastanku Tavankućani su s domaćinima razmjenili prigodne darove dogovorivši nastavak ovako započete suradnje i u Tavankutu.

Posjet Interliberu u organizaciji Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta, koji se realizira već dugi niz godina, financijski su pomogli Grad Zagreb, Zagrebačka županija i Školska knjiga.

Custom Search