Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Veliki broj dešavanja za subotnju Noć muzeja

Čet, 16.05.2019 - 12:38 -- nikola.tumbas

Za osamnaestu manifestaciju Noć muzeja, koja će trajati od popodneva u subotu do sat vremena iza ponoći, pripremljeno je mnoštvo programa.

Za izdvojiti su "ponude" Gradskog muzeja i Savremene galerije, a ko ima prevoz može da ode i do Palića, gde Palićani imaju svoja dešavanja.

A dobra vest za ljubitelje i posetioce Klein house-a, je informacija da se klub ponovo otvara na novoj lokaciji u centru gradu.

Program u prilogu na fotografijama.

 

***

www.subotica.rs

Brojnim sadržajima na više od dvadeset lokacija u gradu i na Paliću, ove godine obeležiće se 16. „Noć muzeja“. Posetioci će u subotu, 18. maja od 17 časova pa do jedan sat iza ponoći moći da uživaju u bogatom, raznovrsnom programu koji će biti priređen u „Noći muzeja“ koji će se ove godine održati pod motom „Sloboda umetničkog izražavanja”.

- Sama sloboda kao stanje svesti oduvek je bila ideja vodilja, pokretač i inspiracija svim stvaraocima i zbog toga ove godine od svih koji su se uključili u program očekujemo da svojim posetiocima prirede maestralan doživljaj i noć za pamćenje, jer znamo da je ovo manifestacija koja izaziva ogromnu pažnju i privlači najviše posetilaca u našem gradu tokom godine -  naglasila je sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović, i pozvala sve građane da se priključe manifestaciji na kojoj je ponuđen bogat program, koncerti, izložbe, filmovi...

Uz konstataciju da „Noć muzeja“ iz godine u godinu privlači sve više zainteresovanih učesnika, član Gradskog veća zadužena za oblast kulture Miroslava Babić je istakla da to znači da su i naši sugrađani shvatili da je ovo divna prilika u kojoj mogu da pokažu šta su sve spremni da stvore i koliko je velika njihova kreativnost.

-’Noć muzeja’ je manifestacija koja budu svest svih nas koliko je kultura značajna kao nadogradnja u svakom društvu – rekla je Miroslava Babić.

Gradski muzej će, kako je rekao direktor ove ustanove Ištvan Hulo, svoja vrata otvoriti sat pre nego što će to učiniti ostale ustanove kulture, odnosno u 16 časova,  i da će posetioci do ponoći imati priliku da pogledaju stalnu postavku Prirodnjačkog odeljenja, potom gostujuću izložbu Prirodnjačkog muzeja iz Beograda „Meteoriti-glasnici svemira”, kao i izložbu o Podunavskim Švabama u Jugoistočnoj Evropi danas.

Menadžer u „Park Paliću“, Sanja Prijić, kazala je da će tokom „Noći muzeja“ i na Paliću biti upriličeni brojni sadržaji na tri lokacije – Velikoj terasi, Biblioteci, i u bioskopu Abazija,  i da će u bioskopu Abazija, od 19 časova do jedan sat iza ponoći biti prikazani filmovi iz programa „Prvih dvadeset godina 21. veka”.

Brojne programe za Subotičane tokom „Noći muzeja“ pripremili su i Savremena galerija, IKC „Piazza Italia“, Muzička škola, Politehnička škola, Art bioskop „Aleksandar Lifka”, Dečje i Narodno pozorište, kao i pozorište „Deže Kostolanji“.

,

Tagovi: