Tri pobede naših kasača u Mađarskoj

Čet, 06.06.2019 - 16:46 -- darko.kovacevic

Hipodrom Kincsem Park u nedelju 2. juna bio je domaćin sa devet kasačkih nadmetanja. Takmičari iz Srbije i ovoga puta nisu razočarali.
U prvoj trci dana pod nazivom "Birthday dij" Veljko Mažić ubedljivo,sa četiri dužine prednosti u odnosu na konkurente, trijumfuje sa grlom Zolta. Opravdali su ulogu favorita i postigli vremenski rezultat 1:20,6 na distanci od 1900m autostart.

Nakon malo predaha do prve pobede ove godine došla je Victoria TIM sa vozačem i trenerom Antunom Horvatskim iz Tavankuta. Vlasniku Milanu Tišmi iz Novog Sada donela je pobedu u maniru start-cilj i ostvarila vremenski rezultat 1:17,4 na distanci od 1900m autostart. 

Na samom kraju trkačkog dana u napetoj završnici do pobede dolazi grlo Ultimate Force sa vozačem Andorom Anđalom iz Čantavira. To je njihova druga zajednička pobeda od ukupno tri ostvarene u ovoj godini. Za vlasnika Vargu Tibora iz Temerina i trenera Zoltana Ožvara iz Tornjoša Ultimate Force postigao je vremenski rezultat 1:20,0 na distanci od 1960m, start iz okreta. U istoj trci na četvrto mesto plasiralo se grlo Ottey Boss, odgoj štale "Hico". Potomak kobile Emme Boss, koja se uspešno takmičila u Srbiji pre dvadeset godina sa Mažićem, postigao je slabiji vremenski rezultat od pobednika za pet stotinki.

Anđal je u toku dana nastavio sa dobrim rezultatima. U trci dana pod nazivom "Rothschild Hojgard dij" upisao plasman na drugo mesto sa grlom Unika Vik. Za trenera Gorana Zolnajia postigla je vremenski rezultat 1:16,5 na distanci od 1900m autostart. Na pobedničkom postolju se ipak našlo grlo Longines sa neverovatnih dvanaest pobeda i jednim plasmanom na drugo mesto od ukupno trinaest startova. Na sulkama joj je ovog puta bila najbolja dama vozač Mađarske Andrea Fazekaš.

Tandem Ožvar-Anđal ostvarili su dodatno dva plasmana na četvrto mesto. Prvo je grlo Vitalia u petoj trci dana "Rite Bege hendikep" postigla svoj najbolji vremenski rezultat ove sezone 1:19,5 na distanci od 1800m autostart a zatim je Uzsok u osmoj trci dana pod nazivom "Balvany hendikep" po treći put potvrdio svoj najbolji vremenski rezultat ove godine 1:18,3 na distanci od 1800m autostart.

Kompanija "Animal Trade" iz Zmajeva imala je ovog vikenda samo jednog predstavnika na Kincsem Parku. Kobila Sugar Babe A.T. plasirala se na drugo mesto po drugi put ove godine sa vozačem Lakatošem a vremenski rezultat iznosio je 1:20,7 na distanci od 2400m autostart, odnosno bili su slabiji od pobednika za dve stotinke.

Grlo Kingstone, odgoj Branislava Mukića sa Palića, je bila blizu prve pobede ove godine ali je sreća ipak bila na strani grla Sholty Geri uprkos tome što imaju isti vremenski rezultat 1:19,1 na distanci od 1800m autostart.

Foto: Peter Reka & dr Kovacs Gabor-Kincsem Park (slobodna upotreba)
Info: Danica Kolar
 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search