Fudbalerke Spartaka dočekuju Atletiko iz Madrida

Sre, 11.09.2019 - 00:00 -- dejan.vukovic

U Subotici će se u četvrtak 12. septembra od 20 časova igrati utakmica Lige šampiona, fudbalerke Spartaka su obezbedile plasman među 32 najbolja tima Evrope i na Gradskom stadionu će dočekati Atletiko iz Madrida.

Veliki izazov stoji ispred ŽFK Spartak, uloga favorita je na strani protivnika, ali i motiv više za prvaka Srbije. - Sama činjenica da smo na žrebu dobili izuzetno jakog rivala budi želju da prikažemo dobru igru i ostvarimo dobar rezultat. Ovaj grad to zaslužuje i mi ćemo dati sve od sebe da publlika uživa u dobroj utakmici – kaže Violeta Slović kapiten Spartaka i dodaje: - Naš protivnik u svom timu ima 8 internacionalki, , a samo ime Atletiko Madrid sve govori. Imamo šansu da pokušamo da se nadigravamo sa njima, oni su favoriti, ali mi smo ekipa koja zna da iznenadi. Potrudićemo se da se predstavimo u dobrom svetlu, da prikažemo vrhunsku igru i kvalitet koji posedujemo i potvrdimo zašto smo dugi niz godina najbolja ekipa u našoj državi. Upoznati smo sa igrom protivnika. Međutim, spremne smo i mi da im se suprotstavimo i da pokušamo svojom igrom doći do povoljnog rezultata. Verujem da možemo pružiti mnogo. Ukoliko ispoštujemo sve zahteve stručnog štaba i na terenu uradimo ono što se od nas zahteva dobar rezultat će to sigurno ispratiti.

Spartak se i ove godine našao u završnici Lige šampiona, što nije bilo lako ostvariti, ali su „golubice“ još jednom obradovale sve ljubitelje ženskog fudbala. Veliku podršku šampionakam pruža i Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom i Nemanjom Simovićem članom Gradskog veća koji je zadužen za sport i omladinu - U saradnji sa JKP“ Stadionom“, Gradskom upravom i klubom dogovorili smo se da ulaz bude besplatan i da omogućimo svim devojčicama i poštovaocima ženskog fudbala da vide koja je to lepota baviti se ovim sportom i biti deo Spartaka. Za pohvalu je to što su i mlađe kategorije Spartaka ostvarile odlične rezultate, gde su kadetkinje prvakinje Srbije što znači da je to lepa perspektiva i dobra budućnost. Nije lako, kada ste godinama dominantni, osvajate sve, postoje oni koji žele da vas zaustave i da preuzmu, ali rukovodstvo i igračice Spartaka odolevaju već godinama i ovo što su ostvarili je za ponos. Zato u četvrtak svi treba da pružimo podršku našim „golubicama“. Devojkama i svima u klubu veliko hvala što na prelep način reprezentuju Suboticu – rekao je Nemanja Simović član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Odlukom rukovodstva šampiona Srbije, ulaz na utakmici šesnaestine finala Lige šampiona koju Spartak igra sutra 12. septembra od 20 časova sa madridskim Atletikom se neće naplaćivati. „Golubice“ žele da se zahvale mnogobrojnoj subotičkoj publici koja ih je pozdravila uz ogromne ovacije uoči meča muškog kluba Spartak ŽK – Crvena Zvezda za plasman u Ligu šampiona i omoguće im da budu dvanaesti igrač plavo-belim gracijama u utakmici protiv Atletiko Madrida - Besplatan ulaz će biti poklon subotičkoj publici i gradu Subotici. Plavo-bele Golubice pozivaju sve ljubitelje fudbala u Subotici i regionu da budu deo istorije gde će u okviru šesnaestine finala Lige šampiona za žene snage odmeriti naše „golubice“ sa španskim gigantom Atletiko Madridom. Zbog visokih standarda UEFA u delu bezbednosti, samo zapadna – centralna tribina će biti opredeljena za publiku i biće otvorena na dan utakmice od 18:00 časova . Za one koji ne budu mogli prisustvovati meču šesnaestine finala Lige šampiona koji se igra u Subotici u četvrtak od 20 časova direktno će prenositi TV Arena.- istakao je Bojan Arsić, direktor kluba. 

Predsednik Spartaka Zoran Arsić zahvalio se Lokalnoj samoupravi na velikoj podršći koji imaju ekipa i rukovodstvo. Istakao je Arsić da mu je žao sto ovakav uspeh koji beleže „golubice“ nije medijski toliko propraćen kao što je to u muškom fudbalu gde je Zvezda koja se dva puta za redom plasirala u Ligu šampiona izuzetno propraćena, dok Spartak kao šampion Srbije u ženskom fudbalu koji već devet godina za redom igra na međunarodnoj sceni i dovodi elitne klubove u našu državu nema toliko pažnje.

Tagovi: 
Custom Search