Konjički sport: 100. pobeda Mukića u Budimpešti

Uto, 19.11.2019 - 11:16 -- darko.kovacevic

Sezona nametanja na Kincsem parku polako ulazi u svoju završnu fazu. Do zasluženog odmora ostalo je još šest trkačkih dana a naši takmičari nastavljaju sa postizanjem dobrih rezultata.

Proteklog vikenda Branislav Mukić sa Palića zabeležio je stoti trijumf na budimpeštanskom hipodromu sa grlom Zanebono. Grlo se nalazi u vlasništvu Dragovana Jocića iz Turije a do pete pobede ove sezone došli su za njušku ispred grla Up All Night u vlasništvu kompanije Libero d.o.o. iz Pančeva. Ostvareni vremenski rezultat za oba grla iznosio je 1:19,5 na distanci od 2500m autostart. Peto mesto pripalo je grlu Violetta u vlasništvu Marka Jozića iz Sombora sa Goran Zolnajiem na sulkama a ostvareni vremenski rezultat bio je slabiji za tri stotinke. 

Ostvareni rezultati Branislava Mukića u inostranstvu i Srbiji plod su napornog rada i istrajnosti u karijeri koju je započeo sa nepunih petnaest godina, dvadeset puta je poneo titulu šampiona vozača na našim prostorima i zabeležio neverovatnih devetsto šezdeset šest pobeda. 

Na Kincsem parku prijatno iznenađenje priredila je Andrea Fazekaš sa grlom Vitalia u trci namenjenoj za vozače amatere. Uprkos prognozi trke da neće zauzeti neko od prva četiri mesta Fazekaševa se izborila za drugo mesto sa minimalnim zaostatkom za pobednikom od jedne stotinke. Zabeleženi vremenski rezultat 1:18,8 na 1800m autostart je najbolje ovogodišnje izdanje grla Vitalia.

Plasman na treće mesto u trećoj trci dana zabeležio je trener i vozač Goran Zolnaji sa grlom Unique Noble. Ostvareni vremenski rezultat iznosio je 1:21,2 na distanci od 1800m autostart. Za dve stotinke slabija je bila Protecta Ferm, pobednica Državnog prvenstva za grla od 2. godine održanog u Srbobranu 2016. godine, odgoj Branislava Mukića sa Palića.

Foto: Peter Reka (slobodna upotreba)
Info: Danica Kolar

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search