Završna konferencija projekta „PROSOCENT“

Pet, 24.01.2020 - 20:16 -- nikola.tumbas

Poslovni inkubator Senta u saradnji sa Mađarskom Trgovinskom i Industrijskom Komorom i Regionalno istraživačko društvom za društvene nauke Južne ravnice iz Segedina su bili nosioci projekta Popularizacija socijalnih preduzeća u Srbiji i Mađarskoj (PROSOCENT). 

Cilj projekta je bio podsticanje teritorijalne ekspanzije socijalnih preduzeća u pograničnim regionima, na osnovu mađarskog modela i prakse.

Drugi cilj je skrenuti pažnju na činjenicu da su ugroženi ljudi jednako važni članovi društva. Socijalna preduzeća mogu pružiti odlične mogućnosti za osobe te osetljive grupe, kako bi ojačale svoje samopouzdanje omogućavajući  im da rade nešto korisno; da zarade novac, dok rade nešto korisno za društvo.

U okviru projekta je izrađen brend „Socijalno preduzeće“. Na korišćenje ovoga brenda imaju pravo ta preduzeća, koja zapošljavaju zapostavljene osobe. Proizvodi sa brendom „Socijalno preduzeće” se pojavljuju na tržištu, i stvaraju prihod ovoj osetljivoj grupi,  takođe skreću pažnju na društvenu odgovornost preduzeća, društva i pojedinca.

Završna konferencija projekta održana je danas, 24. januara 2020., u svečanoj Sali hotela Royal u Senti.

Projekat je sufinansirala Europska Unija.

 

***

Ovaj dokument je nastao uz finansijsku podršku Evropske unije. Za sadržaj stranice je isključivo odgovoran Poslovni inkubator Senta doo i njen sadržaj ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela.

***

 

Autor teksta: 
Custom Search