Poraz odbojkašica od Partizana

Sub, 15.02.2020 - 01:10 -- dejan.vukovic

Spartak – Partizan (10:25, 14:25, 21:25)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 300. Sudije: Simić Stanislava i Jovančić Branislav. 

Spartak: Vučković 3, Valente 8, Korolija, Marić 8, Terzić (libero), Džaković, Jurić, Stojanović, Sarić 3, Baić 1, Živanović 8, Tošić 3.    

Partizan: Georgijeva 14, Zubić, Krstić, Drobnjak 8, Vujković (libero), Stanimirović 10, Božović (libero), Tomić, Sejat 10, Knežević, Stevanović, Jonjev 4, Rodić 11.   

Odbojkašice Spartaka nakon poraza od Beograda u prošlom kolu večeras su izgubile i od Partizana i time propustile priliku da u finišu Super lige sebi olakšaju borbu za opastanak. Domaće odbojkašice nisu izdržale pritisak, dozvolile su  protivnicama da naprave velike serije poena i time ostvare značajno prednost u prva dva seta.  

Na samom početku utakmice videlo se da su domaće u grču i da će teškoosvojiti nove bodove. Partizan je poveo sa 6:1, kada je Damir Petković, trener Spartaka, zatražio prvi tajm aut. Ubrzo je bilo i 9:1 te je strateg domaćih bio nateran da još jednom pozove devojke na mini odmor. Partizan je poveo sa ogromnih 20:6, što domaće nisu mogle nikako stići. 

Drugi set je počeo boljom igrom Spartaka. Poslužio ih je blok i uz dobru igru Nataše Valente i sjajnih servisa Mariževe stigle su do vodstva od 10:3. Na žalost domaće publike nisu nastavile u tom ritmu. Odbojkašice Partizana su polako smanjivale razliku te su nakon as servisa Šejat stigle do dva poena zaostatka, 8:10. Na obaveznom odmoru Spartak je imao prednost od tri poena 12:9. Usledio je neobjašnjiv pad Golubica i serija od 12:0 u korist crno-belih na servisu Jonjev za velikih i ubedljivih 21:12. Gošće su ubrzo set okončale sa 25:14.  

Spartak je bolje počeo i treći set, povele su domaće sa 6:2, te nakon kontre Nataše Valente imale prednost od 6 poena, 12:6. Međutim ni to im nije bilo dovoljno da set privedu kraju u svoju korist. Partizan je napravio seriju od 4:0, a sa kontrom Georgijeve preokrenule su na 15:14. Domaće su pružile novi otpor, te poenom Vučkovićeve imale tri poena viška pred završnicu seta, 19:16. Beograđanke su ponovo uzvratile, Jonja preokreće rezultat a sa dva asa Georgijeve dolaze na korak do pobede u ovom meču. Partizan meč okončava blokom Drobnjakove za veoma važnu novu pobedu.   

 

Tagovi: 
Custom Search