Uspešan početak jedriličarske sezone za takmičare JK Palić

Uto, 12.04.2022 - 21:02 -- dejan.vukovic

Jedriličarska sezona na Paliću počela je drugom polovinom marta. U protekle dve nedelje takmičari kluba uspešno su nastupili na regatama. 

Nenad Zakić uspešno je nastupio na Internacionalnoj jedriličarskoj regati koja je održana u Bodrumu (Turska) od 01. do 06 aprila (BIOR - Bodrum International Optimist Regata). Na ovoj regati učestvovalo je 447 takmičara iz 105 klubova i 21 država. BIOR regata je pored velikog broja učesnika interesantna i zbog toga što će se ove godine upravo tamo održati Svetsko Prvenstvo za klasu Optimist, te je ova regata bila ujedno i priprema za Svetsko Prvenstvo, na kojem će učestvovati i Nenad kao član Srpske reprezentacije. Zbog velikog broja učesnika, takmičari su bili podeljeni u grupe. Nenad Zakić se takmičio u „BRONZE FLEET“ grupi, gde je od 63 takmičara osvojio treće mesto.

Sezona takmičarskog jedrenja na Paliću otvorena je Finn Match Race Cup – Memorijal Vesna Skala, koji je održan 9. i 10. aprila. Takmičenje je bilo za klasu FINN, koja se organizuje prema međunarodnim pravilima „Match race“-a, odnosno održan je kao turnir sistem - ispadanjem u direktnom duelu. Ovaj atraktivan format takmičenja je po sedmi put okupio takmičare na Paliću. Učestvovalo je ukupno 24 takmičara iz Srbije, Mađarske i Slovenije, a trke su održane prvi dan po izuzetno jakom severno -zapadnom vetru od 11 m/s, dok je drugi dan duvao severno-zapadni vetar jačine 7 m/s. Pobednik 7. FINN Match race Cupa – memorijal Vesna Skala je Peter Cegei iz Mađarske, drugo mesto zauzeo je Darko Burčul iz Jedriličarskog kluba Palilula - Beograd, dok je treće mesto osvojio takmičar Jedriličarskog Kluba Palić, Balint Firstner. Sponzori regate su „Skala Garden“ d.o.o. Subotica, „Skala Green“ d.o.o. Subotica i „STARS“ d.o.o. Palić.

Sredinom meseca takmičari Jedriličarskog Kluba Palić, učestvovaće na tri različite destinacije. Nenad Zakić će u periodu od 14. do 17. aprila učestvovati na 4. CLIVO SAILING CUP-u u Medulinu, u Hrvatskoj. Kristina Boja i Danilo Bešić će se takmičiti u mestu Hourtin (Francuska) gde se od 14. do 21. aprila održava ILCA 6 i ILCA 7 - U21 Evropsko Prvenstvo, dok će najmlađi takmičari klase Optimist 16. i 17. aprila učestvovati na 29. Uskršnjoj regati, koja će se održati u Novom Sadu na Dunavcu.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search