Odbojkaši Spartaka vicešampioni Srbije

Uto, 19.04.2022 - 19:57 -- dejan.vukovic

Odbojkaši Spartaka vicešampioni su Srbije. Subotičani su u četvrtoj utakmici finalne serije plej ofa poraženi u Novom Sadu od Vojvodine sa 3:0 i ukupnom skoru od 3:1 novosašni su odbranili šampionsku titulu. 

MOK Spartak je obogatio istoriju kluba ali i graad Subotice u ovoj sezoni. Subotičani su se nakon 47 godina uključili u borbu za titulu, uprkos velikim problemima sa povredama i bolešću igrača koja ih je pratila tokom cele sezone. Subotičani su svoj potencijal i svoju snagu pokazali u plej ofu. Nakon eliminacije Radničkog iz Kragujevca u četvrtfinalu, savladali su favorizovanu Crvenu Zvedu u polifinalnoj seriji ,ekipu koja je bila prva nakon regulranog dela prvenstva, te opravdano izborili status u velikom finalu gde su snage odmerili sa ekipom Vojvodine. Nisu uspeli da iznenade velikog favorita, ali uprkos tome su pokazali svoj kvalitet i dostojkno namučili novog šampiona. Imali su subotičani prilike u drugoj finalnoj utakmici da slave u Novom Sadu, propustili su meč loptu. Zatim su ih dominantno savladali u Subotici sa maksimalnih 3:0, međutim u odlučujućem četvrtopm meču nisu više imali snage i koncentracije za novo iznenađenje.

Četvrti meč je odigran u fantastičnoj atmosferi pred 2000 gledalaca. Početak uvodnog seta bio je izjednačen, nakon čega je Vojvodina NS seme preuzele inicijativu i stigla do prednosti. Spartak je na sve načine pokušavao da se približi rivali, ali je domaća ekipa bila dovoljno koncentrisana i brzo je stigla do vođstva – 25:17. Nastavila je ekipa iz Novog Sada sa boljom igrom i u drugom setu, što se odmah odrazilo na rezultat. Spartak nije uspeo da parira raspoloženom rivalu i Vojvodina NS seme je sa 25:19 stigla do velike prednosti. Kao i u prva dva, Novosađani su u trećem setu bili dominantniji rival, lako su izašli na kraj sa Spartakom i stigli su do 6. uzastupne titule.

Treba pohvaliti odličnu atmosferu na svim finalnim utakmicama. Hala u Subotici je na oba meča bila maksimalno popunjena a veliki broj pristalica je Spartak pratio i bodrio na utakmicama u Novom Sadu.

Nakon utakmice podeljeni su pehari i medalje finalistima. Zoran Gajić, predsednik OSS, predao je Andriji Vilimanoviću, kapitenu Vojvodine NS seme, pehar namenjen prvaku Srbije i pobedniku Banka Poštanska štedionica Superlige 2021/2022. Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, predao je Nemanji Jungiću, kapitenu Spartaka, trofej namenjen finalsti plej – ofa Banka Poštanska štedionica Superlige 2021/2022. Đula Mešter, prvi potpredsednik OSS i Dragoljub Zbiljić, predsednik OK Vojvodina NS seme i član Skupštine OSS, predali su zlatne medalje odbojkašima Vojvodine NS seme. Petar Bogunović, predsednik OSV i potpredsednik OSS, i Dejan Bojović, sportski direktor OSS, predali su srebrne medalje odbojkašima Spartaka.

 

Tagovi: 
Custom Search