Održana 24. sednica skupštine grada

Čet, 07.07.2022 - 12:50 -- nikola.tumbas
Obrazloženje za počesnog građanina za 2022
Obrazloženje za počesnog građanina za 2022

U Velikoj većnici Gradske kuće danas je održana 24. sednica skupštine grada. Među 20 tačaka dnevnog reda, koliko ih je ukupno usvojeno, odbornici su doneli odluku da se za istaknuto i trajno životno delo kojim se doprinosi podizanju ugleda Grada  Subotice u zemlji i inostranstvu zvanje Počasni građanin dodeli profesoru emeritusu dr Šandoru Šomođiju, doktoru ekonomskih i poljoprivrednih nauka, dok su priznanja Pro urbe koja se dodeljuju za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu grada Subotice podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti, dodeljena  Maćašu Murenjiju, dirigentu, prof. dr Josipu Ivanoviću, doktoru pedagoških nauka i Miroslavu Vojnić Hajduk - Marači, diplomiranom koreografu.

Na današnjoj sednici doneta je i Odluka  o izradi Izmene dela Plana detaljne regulacije  za deo prostora  oivičen ulicama Maksima Gorkog, Beogradski put, Blaška Rajića i Senćanski put, severoistočni deo kao i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije  za prostor između ulica Frankopanske, Sep Ferenca, Aleje Maršala Tita i Petra Lekovića u Subotici.

Donete su četiri izmene  Programa poslovanja javnih komunalnih preduzeća i to “Parkinga”, “Subotičke toplane”, “Suboticagasa” i Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, za 2022. godinu.

Diplomirani pravnik Jelena Crnković odlukom odbornika postavljena je za zamenika gradskog pravobranioca. Na današnjoj sednici Skupštine grada doneta su i Rešenja o imenovanju članova školskih odbora za pet osnovnih i tri srednje škole.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search