MOK Spartak: Odbojkaši počeli sa pripremama

Sre, 17.08.2022 - 10:16 -- darko.kovacevic

Radna atmosfera u Muškom odbojkaškom klubu Spartak - Uskoro kompletni

Kako je to i najavljeno, u Muškom odbojkaškom klubu Spartak pripreme su počele u ponedeljak, 15. avgusta. Golubovi su svojim rezultatima prošle sezone „podigli lestvicu“, a i sebi zadali „slatke muke“ kako bi sezonu koja kreće polovinom oktobra dočekali u što boljem raspoloženju.

Nisu od prvog dana na severu Bačke svi na okupu, reprezentativne obaveze odvojile su prvog trenera Ivicu Jevtića do ponedeljka, dok se početkom septembra timu priključuje pakistanski reprezentativac Murad Kan.

O formi Golubova trenutno se staraju treneri Uroš Kecman i Stefan Laković, a početna faza priprema posvećena je podizanju fizičke spreme.

– Važno nam je što su svi zdravi, svi su spremni dočekali pripreme i orni su za dalji rad. Posebno mi je drago što smo posle niza godina sada imali priliku da radu prvog tima priključimo pet momaka iz naših mlađih kategorija i nadam se da će oni šansu koju su dobili iskoristiti na najbolji način – kaže Stefan Laković, pomoćni trener u Spartaku.

Kako je to i ranije pisano, u timu Golubova nema više Žugića i Konea,ali su tu Veljko Mašulović i Ognjen Šuvački. Kako ističu u Spartaku, tim još nije kompletiran, pre svega što se tiče pozicije primača. Što se juniora tiče, prvom timu su priključeni Miloš Kolundžić, Marko Ivankov, Kristian Šebek, Matija Marcikić, kao i kadet Čedomir Lončarević.

– Igraćemo i nekoliko prijateljskih utakmica i turnira. Verovatno ćemo ići na turnire u Topolu i Banja Luku, još se dogovaramo sa nekim ekipama – dodaje Laković.

U Spartaku je Nemanja Jungić izrastao od perspektivnog juniora do stabilnog superligaškog igrača, a on je još jednom, kao kapiten, poveo saigrače.

– Radili smo preko leta, malo ekipno, malo individulno, a momci koji su bili i nacionalnim timovima su imali naporniji režim. Popunjavamo polako ekipu, a prošle sezone smo zacrtali sebi visoke ciljeve. Bilo bi lepo da bar ponovimo uspeh od prošle godine – ističe Jungić.

::

foto: Nikola Stantić

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search