Odbojkašice počele sa pripremama - Ambicioznije nego prošle godine

Sre, 17.08.2022 - 18:03 -- darko.kovacevic

Ambiciozniji nego prošle godine

U Ženskom odbojkaškom klubu Spartak pripreme za novu sezonu počele su u ponedeljak, 15. avgusta. Za razliku od perioda pre godina dana, Golubice su sa treninzima počele u značajno drugačijem sastavu, a to najavljuje i drugačije ambicije superligaša sa severa Bačke.

– Veoma sam zadovoljan kako devojke izgledaju na početku priprema, sve dobro funkcioniše, devojke lepo rade i pauza im je definitvno prijala – kaže Predrag Zucović, trener Spartaka.

U protekom periodu u Subotici su predstavljene nove igračice Tatjana Matić, Kristina Stanković, Sara Vučičević, Arina Elizarova, Iva Rodić i Ema Grubanov, a prema rečima Zucovića nedostaje još jedan dizač.

– Napravili smo jedan rez, doveli smo igračice koje smo želeli, pojačali smo i stručni štab kondicionim trenerom, tako da će naše ambicije sigurno biti veće nego prošle godine. Timovi će biti jači nego što su bili u prethodnoj sezoni, Super liga će okupiti 12 ekipa, a dosta klubova će želeti visok plasman. Verujem da se predstojeće sezone za vrh neće boriti samo 3-4 ekipe. Biće verovatno teže ostvariti ciljeve, ali će liga biti sigurno interesantnija.

Početna faza priprema biće posvećena radu u Subotici, kroz uslove u Hali sportova i Dudovoj šumi, a potom kreće serija utakmica i tunira.

– Imamo poziv iz Rumunije i Mađarske, mi planiramo naš Memorijal „Josip Marković Josa”, biće tu još nekih utakmica. Učinićemo sve da budemo maksimalno spremni.

Prvih dana priprema pošteđena je Elena Baić, juniorska reprezentativka Srbije, koja u Suboticu donosi zlatnu balkansku medalju.

– Ona će nam se priključiti 4. septembra i jedva čekamo da krene da radi sa nama – dodaje Zucović.

foto: Nikola Stantić

Ličnosti: 
Fotograf: 
Custom Search