Сјајан концерт Суботичког симфонијског оркестра и Стефана Миленковића

Sub, 03.09.2022 - 23:10 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Сјајним концертом, уприличеним поводом обележавања Дана града, Суботички симфонијски оркестар и чувени виолиниста Стефан Миленковић, под диригентском палицом Микице Јевтића, вечерас су, на централном градском тргу, одушевили више хиљада поштовалаца и познавалаца класичне музике.

Било је феноменално. Велико ми је задовољство и част што сам поново сарађивао са Суботичким симфонијским оркестром. Публика је била срдачна и за нас уметнике ово је најлепша комбинација једне дивне естетике и духа, али и знања. Чињеница да суботичка публика зна шта је добра музика, квалитет Суботичког симфонијског оркестра, уживање у заједничком музицирању и та размена енергије која мора да постоји, донели су нам и спонтаност и, рекао бих, чак и поверење и слободу на сцени.  А то и јесте набитније током једног оваквог концерта, када су уметници слободни и када публика ужива у том тренутку стварања“, рекао је Стефан Миленковић.

Уметнички директор Суботичког симфонијског оркестра Милош Николић није крио задовољство након вечерашњег концерта.

Делити сцену са Стефаном Миленковићем, једним од најбољих светских виолиниста, заиста је велики доживљај не само за нас музичаре, него и за све љубитеље класичне музике. На репертоару су били бисери класичне музике, између осталих, Чајковски, Паганини, Росини, Сарасте, Вијењавски, Маскањи... Публика је била задовољна и надам се да ћемо ускоро направити још једну овакву заједничку причу, односно спектакл. Захваљујем се градоначелнику Стевану Бакићу на дивном пријему и огромној подршци коју пружа Суботичком симфонијском оркестру, јер кад имате симфонијски оркестар ви и јесте велики град“, рекао је Милош Николић.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Поводом Дана града, на централном градском тргу вечерас је наступио оркестар „100 виолина“, носилац престижног признња „Мађарско културно наслеђе“. Овом приликом овај аутентични мађарски оркестар је у Суботицу дошао са шездесет музичара, а у програм су поред виртуозне циганске музике уврстили и познате класичне мелодије.

На концерту је наступио и суботички виолиниста Густав Курина млађи. Вођа ове, у свету јединствене музичке формације, Нандор Беке Фаркаш рекао је да му је суботичка публика изузетно драга, и да се овде увек осећају као код куће.

Оркестар „100 Виолина“ је највећи и најпознатији мађарски ромски симфонијски оркестар на свету. Репертоар виртуоза из...

detaljnije
Post date: Sub, 03.09.2022 - 11:03

Дан града обележен је и концертом Зорице Брунцлик, познате певачице народне музике, у оквиру којег је  наступио и певач Милош Вујановић, у пратњи хармоникаша Мирољуба Аранђеловића Кемиша који је испратило неколико хиљада Суботичана на Тргу слободе.

Post date: Pet, 02.09.2022 - 21:50

Na svečanoj sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, su uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“, obeležen je Dan grada Subotice, gde je gradonačelnik Bakić je čestitao profesoru emeritusu dr Šandoru Šomođiju na dodeli zvanja Počasni građanin  i dobitnicima priznanja Pro urbe  dirigentu Maćašu Murenjiju, profesoru doktoru Josipu Ivanoviću i diplomiranom koreografu Miroslavu Vojnić Hajduk – Marači.
U ime nagrađenih prisutnima se obratio Šandor Šomođi koji je, između ostalog, kazao da su svi nagrađeni, u svom domenu, izvršavali svoje zadatke kako bi doprineli razvoju i...

detaljnije
Post date: Čet, 01.09.2022 - 18:00

Podizanjem gradske zastave i svečanom sednicom Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, na kojoj su uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“, obeležen je Dan grada Subotice. Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je, obraćajući se prisutnima u prepunoj Velikoj većnici, rekao da je današnja svečana sednica i prilika da se napravi osvrt na urađeno u proteklom periodu, da se, u kratkim crtama, navede deo učinjenog u proteklih godinu dana, ali i da se najave prioriteti za naredni period.

 „U Privrednoj zoni ’Mali Bajmok’ u novembru 2021. godine svečano je, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvorena fabrika nemačke kompanije ’Bojsen’, a u maju ove godine zaključen...

detaljnije
Post date: Čet, 01.09.2022 - 17:12
Post date: Čet, 01.09.2022 - 15:51
Custom Search