Najavljena 33. Sednica skupštine grada

Uto, 28.02.2023 - 10:31 -- nikola.tumbas
Balint Pastor o 33. sednici
Balint Pastor o 33. sednici
Balint Pastor o 33. sednici na mađarskom
Balint Pastor o 33. sednici na mađarskom

Predsednik skupštine grada dr Balint Pastor najavio sednicu koja će se održati u četvrtak prvog marta sa petnaest tačaka dnevnog reda. Video zapisi na oba jezika u prilogu.

***

„Na 33. redovnoj sednici Skupštine grada ukupno će se naći 15 tačaka dnevnog reda, od kojih se većina odnosi na kadrovska rešenja. Na dnevnom redu će biti i dve tačke koje, takođe, smatram bitnim, a to su donošenje Rešenja o donošenju Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Subotice za 2023. godinu, kao i donošenje Odluke o utvrđivanju nekategorisanih puteva na teritoriji grada Subotice“, rekao je predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru u Gradskoj kući, upriličenoj uoči 33. sednice Skupštine grada Subotice koja je zakazana za 2. mart 2023. godine (četvrtak), sa početkom u 9.00 časova.

Uz podsećanje da se Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Subotice donosi svake godine, dr Balint Pastor je naglasio da će ove godine u okviru tog programa mera podrške na raspolaganju biti 55 miliona dinara što je, kako je rekao, u odnosu na prošlu godinu, kada je taj iznos bio sedam miliona dinara, više za 48 miliona dinara.

Grad Subotica želi da posveti veću pažnju poljoprivrednim proizvođačima, koje je i prošle godine pogodila suša, da im izađe u susret i olakša im rad i posao. Poznato vam je da su mesecima vođeni razgovori sa predstavnicima udruženja poljoprivrednih proizvođača i da je te razgovore vodio gradonačelnik. U ovom predlogu programa mera podrške nalaze se mere i sve ono o čemu su se dogovorili gradonačelnik i predstavnici udruženja poljoprivrednih proizvođača. Vrlo brzo nakon odluke Skupštine grada biće raspisano ukupno sedam konkursa za poljoprivredne proizvođače. Pored već uobičajenih namena, uključeni su i novi vidovi pomoći kojih ranije nije bilo kao što su regresiranje reproduktivnog materijala, nabavka mašina i opreme, osiguranje useva i sufinansiranje troškova veterinarskih usluga“, istakao je dr Balint Pastor.

Govoreći o tački dnavnog reda vezanoj za donošenje Odluke o utvrđivanju nekategorisanih puteva na teritoriji grada Subotice, on je kazao da takav propis trenutno u Srbiji imaju samo Beograd i Loznica.

Subotica je treća lokalna samouprava koja će imati jednu ovakvu odluku. To je bitno u cilju uređivanja pitanja izgradnje, rekonstrukcije, održavanja i zaštite korišćenja opštinskih puteva. Ovde se radi o nekategorisanim putevima. Grad, kao što znate, svake godine daje značaj sređivanju tih puteva i ova odluka će nam, u pravnom smislu, sve to olakšati u budućnosti“, rekao je dr Balint Pastor.

Dodao je kako će, kada je reč o kadrovskim rešenjima, na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Gabor Mesaroš biti imenovan za direktora Pozorišta „Deže Kostolanji“, da će Marta Aroksalaši Stamenković i dalje biti direktorka subotičkog Dečjeg pozorišta, a da će dosadašnji, i prvi direktor Pozorišta „Deže Kostolanji“, Andraš Urban, na sednici Skupštine grada Novog Sada biti imenovan za direktora Novosadskog pozorišta.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search