Okrugli sto: Biciklističke staze u Subotici

Uto, 18.07.2023 - 22:37 -- nikola.tumbas
Tonski zapis okruglog stola
Tonski zapis okruglog stola
Zvezdan Kalmar o problemu biciklističkih staza u Subotici
Zvezdan Kalmar o problemu biciklističkih staza u Subotici

Centar za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) organizovao je okrugli sto posvećen problematici biciklizma u Subotici koji se održao na Majkinom Salašu na Paliću

Tom prilikom predstavljeni su rezultti anketa sa građanima našeg grada sa akcije na subotičkoj Korzi, stavove meštana i biciklista sa društvenih mreža i naše istraživanje.

Deo predstavnika lokalne samouprave je takođe bio i učestvovao u raspravi na čelu sa Žikom Rehom na pitanjima poboljšavanja biciklističke infrastrukture, održavanja biciklističkih staza, izgradnje novih i izdvajanja širokih pešačkih zona u kombinovane pešačko/biciklističko rolerske staze.

Posebno važno pitanje je problematika biciklističkog saobraćaja tokom i nakon gradnje železničke pruge Beograd-Budimpešta, na šta CEKOR upozovava već tri godine.

U video prilogu Kalmar Zoltan u skraćenoj izjavi govori o problemima i predlozima rešenja, a duga serija fotografija u stvari su kopije elaborata BICIKLISTIČKE STAZE U SUBOTICI - Rasprostiranje, stanje, potrebe, podrška  autora Pere Markovića.

Kasnije zvučni zapis prezentacije i diskusije...

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search