Pokloni za bebe rođene na Dan grada

Sub, 02.09.2023 - 23:17 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

U okviru sada već tradicionalne posete bebama rođenim na Dan grada, član Gradskog veća Srđan Samardžić, kao izaslanik gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, zamenik predsednika Skupštine grada Nebojša Crnogorac, kao izaslanik predsednika Skupštine grada dr Balinta Pastora, danas su, zajedno sa direktorom Opšte bolnice Subotica Sašom Dželebdžićem, uručili plakete, poklon vaučere i cveće majkama beba koje su rođene 1. septembra u porodilištu subotičke Opšte bolnice. Ove godine na Dan grada rođene su četiri bebe – tri devojčice i jedan dečak.

Srđan Samardžić je, tim povodom, izjavio da je Grad Subotica i ove godine opredelio sredstva za isplatu jednokratne pomoći trudnicama u iznosu od 15.000 dinara, kao i za roditeljski dodatak za prvo dete u visini od 10.000 dinara.

Grad Subotica od 1. septembra ove godine u potpunosti snosi troškove boravka dece u Predškolskoj ustanovi 'Naša radost' i vrtićima pri osnovnim školama u Čantaviru i Đurđinu. Grad, takođe,  sufinansira deo troškova za decu u verifikovanim privatnim predškolskim ustanovama sa teritorije grada Subotice, čiji roditelji ili drugi zakonski zastupnici ispunjenjem uslova iz Odluke ostvaruju ovo pravo, i to u visini od 10.000 dinara. Želim dobrodiošlicu na svet našim novim sugrađanim,a koji su svetlost dana ugledali baš u našem gradu, i njihovim roditeljima upućujem čestitke. U julu ove godine rođena je i prva beba kroz program Centra za reproduktivnu medicinu i   vantelesnu oplodnju Opšte bolnice u  Subotici, a od 1. septembra prošle  godine do 1. septembra ove godine u porodilištu subotičke Opšte bolnice rođeno je 1.169 naših novih sugrađana. Ima li lepših događaja  u životu čoveka od blagoslova i blagodeti roditeljstva“, naglasio je Samardžić.

Nebojša Crnogorac je, između ostalog, rekao da ono što želimo za budućnost jeste da nam grad bude bogatiji svakog dana sve više, jer jedina izvesna budućnost je ona koju imamo sa našom decom.

Džaba nam sva materijalna bogatstva i uređenje komunalne infrastrukture, parkova, ako nemamo dece koja će tu da provode vreme“, rekao je Crnogorac.

Saša Dželebdžić je rekao da su majke i deca dobro i da su bebe po rođenju dobile visoke ocene vitalnih parametara.

Čestitam roditeljima na prinovama sa željom da im se rađa još više dece, da im budu  živa i zdrava i da ih u životu prati dobro zdravlje, radost i sreća. Darivanje beba rođenih na Dan grada, 1. septembra, u porodilištu naše bolnice je već jedna tradicija kojom Grad Subotica i gradonačelnik pokazuju brigu i pažnju za porodicu, majke i decu. To je samo deo mera i akcija koji se, kako na republičkom, tako i na pokrajinskom i lokalnom nivou, sprovodi u okviru unapređenja pronatalitetne politike u našoj zemlji“, istakao je Dželebdžić.

Uz izražavanje zahvalnosti Gradu Subotici na pažnji i poklonima, majka prve bebe rođene na Dan grada, Lidija Banović, izjavila kako su i ona, i njen sin, dobro, da je porođaj protekao u najboljem redu, da su lekari i medicinsko osoblje u Bolnici bili brižni i profesionalni i da ih kod kuće čekaju tata i mali brat.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Tokom drugog dana obeležavanja Dana grada, 02.septebar, na Trgu slobode je koncert održala mađarska grupa „Piramis“. Procena je da se oko četiri hiljade sugrađana okupilo da uživa u njihovim hitovima.
 

Post date: Sub, 02.09.2023 - 23:20

Dan grada, sinoć, obeležen je i koncertom popularnog Saše Matića pop-folk pevača. da bi prisutni posle tri sata bili još "šokirani" sa vatrometom kakav se ne pamti.

Post date: Sub, 02.09.2023 - 19:18

Podizanjem gradske zastave i svečanom sednicom Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, na kojoj su uručene povelje i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“ obeležen je Dan grada Subotice. Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, dobitniku zvanja Počasni građanin, priznanje je uručio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, dok je predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor priznanja „Pro urbe“ uručio dr Nandoru Šejmešiju, urologu specijalisti, i poslastičarnici „Pelivan”, koja u našem gradu postoji i radi čitav vek.

Predsednik Aleksandar Vučić je, obraćajući se prisutnima na svečanoj sednici, istakao da su promene započete pre deset godina sada deo budućnosti i...

detaljnije
Post date: Pet, 01.09.2023 - 22:56

Podizanjem gradske zastave i svečanom sednicom Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, na kojoj su uručene povelje i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“ obeležen je Dan grada Subotice.

 

Post date: Pet, 01.09.2023 - 21:59

Сјајним концертом под називом „Три тенора“, уприличеним поводом обележавања Дана града Суботице, Суботички симфонијски оркестар и солисти: Стеван Каранац, Маринко Живковић и Ермин Ашчерић, под диригентском палицом Микице Јевтића, вечерас су, на централном градском тргу, одушевили око две хиљада поштовалаца и познавалаца класичне музике. Концерту је присуствовао и градоначелник Суботице Стеван Бакић.

Концерт је отворио солиста Ашчерић, аријом из опере „Љубавни напитак“ Гаетана Доницетија, а потом су се суботичкој публици представили и солисти Живковић и Каранац композицијама „Mattinata“ (Р. Леонкавало) и „Torna a Surriento“ (Е. де Куртис). Три тенора су разгалили публику и другим познатим...

detaljnije
Post date: Čet, 31.08.2023 - 23:08
Custom Search