Održana Liga Nade u organizaciji Kik boks kluba Top Fighter

Pon, 12.02.2024 - 20:23 -- dejan.vukovic

Kik boks klub "Top Fighter" po drugi put je uspešno organizovao treće kolo regionalnog turnira u tajlandskom boksu "Liga Nade" koje je održano u nedelju 11. februara u subotičkoj Hali sportova. 

Na turniru je učestvovalo 10 klubova, od kojih 7 domaćih, 2 iz Hrvatske i 1 iz Mađarske. Subotička publika imala je priliku da uživa u 12 borbi. Subotički KBK "Top Fighter" predstavljalo je troje boraca. Takmičenje je otvorila Milica Despotović u kategoriji do 57 kg koje ja sa 3:0 pobedila takmičarku iz Hrvatske. Među juniorima u kategoriji do 63.5 kg Martin Toldi je takođe na poene savladao borca iz Mađarske, dok je među seniorima, u kategoriji do 81 kg, Nikola Lončar u dosta teškom i neizvesnom meču protiv nakon nerešene odluke sudija, pobedio takmičara iz Novog sada preglasavanjem na bodove 2:1.  Odlučila je treća runda u kojoj je Lončar konstantno napadao.

Trener Alen Heralić zadovoljan je nastupom svojih takmičara  " Despotovićeva je na iskustvo pobedila mladu, hrabru i dve težinske kategorije težu hrvatsku takmičarku. Toldi je sa druge strane za protivnika imao sjajnog tehničara iz Mađarske, koji je uspešno blokirao sve napade kolenima, ali je inicijativa i konstantni presing Martinu donela pobedu. Lončar je mogao i bolje, ali je u prvoj rundi bio uzdrman, uspeo je da se povrati do treće runde i tesno pobedio. Ovom prilikom bih se zahvalio Muay Thai Savezu Srbiju što su nam ukazali čast i poverenje da po drugi put organizujemo ovo takmičenje koje ne bi bilo moguće bez dragocene pomoći Sportskog Saveza grada Subotice kao i Bokserskog Kluba Spartak koji je ustupio svoj ring za takmičenje."

Custom Search