Kristina Nađ Varga osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u boksu

Ned, 28.04.2024 - 21:02 -- dejan.vukovic

Na završenom seniorskom Prvenstvu Evropeu boksu koje je održano u Beogradu u hali „Aleksandar Nikolić“ od 18. do 28. aprila, reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski uspeh osvajanjem 20 medalja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na Evropskom prvenstvu učestvovalo je 375 takmičara iz 34 države. 

Devojke su bile posebno nadahnute sa 11 medalja su najtrofejnije na ovom Evropskom prvenstvu. Sportska Subotica može da se pohvali osvajačem medalje. Kristina Nađ Varga, članica KBK „Ultimat Fighter“ osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 48 kilograma. Ona je u polufinalu savladala prvog nosica bugarku Julianu Asenovu, dok je u borbi za zlatnu medalju poražena od ruskinje Julije Čumgalakove.

Pored srebrne medalje Kristine, reprezentativke Srbije osvojile su još tri zlatne, mlada Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Kristina Kuluhova kao i sedam bronzanih. Muški reprezentativci osvojili su 9 medalja od kojih jednu zlatnu koju je osvojio Jovan Nikolić, 2 srebrne i 6 bronzanih.

Kristina Nađ Varga se na svojoj fejsbuk stranici zahvalila svima na podršci a posebno treneru Saši Grdeljeviću „ Živim san o kojem sam maštala pre 7 godina kada sam ušla u salu. Moja prva medalja sa Evropskog prvenstva! Koliko je moj toliko je i trenerov uspeh. VELIKO HVALA mom najboljem treneru na svetu. Hvala što nije odustao od mene kada sam gubila mečeve, kada nisam verovala u sebe, kada su mi drugi podmetali nogu a on je bio taj koji je verovao, učio i gurao me da danas dođem ovde gde jesam. Nema reči kojima bih opisala kako se osećam i kako da opišem koliko je moj trener veliki čovek. Mesece je proveo sa mnom na pripremama, mesecima i godinama me je spremao u našoj sali, bezgranično puta me ispravljao. Učio me da budem poštena i pravedna, pravi i dostojan sportista, ali i primer drugima. Još jednom ti hvala za sve i obećavam da je ovo tek početak i da će se tvoje ime i ime našeg kluba pročuti po našim uspesima. HVALA „

Custom Search