Prijem za vicešampionku Evrope u boksu

Sre, 01.05.2024 - 11:44 -- dejan.vukovic

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić u Zelenoj sali Gradske kuće, sa svojim saradnicima, organizovao je prijem za Kristinu Nađ Vargu, evropsku vicešampionku u boksu. Prijemu je prisustvovao i njen trener Saša Grdeljević kao i najperspektivnije mlade bokserke iz kluba “Ultimate fighter Spartak”, Melinda Utaši i Anja Salata.

Gradonačelnik Stevan Bakić je, tom prilikom, izjavio da je grad Suboticu kroz istoriju svoga postojanja dosta puta menjala svoj naziv, ali jedno ime Subotica nikada nije menjala a to je - grad sporta. “Pored tog epiteta ponosni smo što nikada nismo pravili nikakve podele u oblasti sporta, jer nema bitnijih ili manje bitnih sportova, ne postoje podele na muški i ženski sport niti mlađe ili seniorske kategorije. Uvažavamo i rekreativce, veterane,znači poklanjamo pažnju svima koji se bave sportom, a naročito onima koji postižu izvanredne rezultate i rade promociju grada Subotice i države Srbije. Izuzetna mi je čast što sam danas organizovao prijem za vicešampionku Evrope na nedavno završenom prvenstvu u Beogradu, Subotičanku Kristinu Nađ Vargu. Što se mene lično tiče njena srebrna medalja je zlatnoga sjaja. Kristina je na svom putu pobedila mnoge favorite, ona je u finalu za nijansu izgubila od Ruskinje Julije Čumgalakove koja je iskusan borac, osvajač, evropskog i svetskog zlata. Ona je za nijansu bila bolja od naše Kristine i ovom prilikom još jedanput sve čestitke Kristini na fantastičnom uspehu, pogotovo što joj je tek 21 godina i što je ovo bio njen debi“.

Naglasio je da je bio fasciniran ostvarenim rezultatom jer je činjenica da je ovo Evropsko prvenstvo bio njen debi u seniorskoj konkurenciji  „Rekao sam i prilikom razgovora da sam fasciniran, pogotovo kada su mi objasnili kako je teško izgubila u finalu. Inače nedavno na jednom izuzetno teškom takmičenju u Rusiji ona je uzela zlato gde je pobedila sve Ruskinje koje su joj izašle u ring, kao jednu priznatu velesilu u boksu. Znači sa nama je jedna buduća zvezda boksa. Prethodnih godina boks doživljava svoje vaskrsnuće u Srbiji i taj posao izuzetno dobro radi moj veliki prijatelj predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin“.

Kristina Nađ Varga je član borilačkog kluba „Ultimate fighter Spartak“ koji je osnovan 2001. godine i sa velikim uspehom ga vodi Saša Grdeljević. „Lično ga poznajem, znam koliko je posvećen, uporan i znam koliko je energije, truda pa čak i finansija uložio da bi danas njegovi takmičari pravili ovakve uspehe" Prisutne su bile i mlade nade kluba, Melinda Utaši i Anja Salata. Melinda je prvakinje Srbije, pionirska, kadetska i juniorska, reprezentativka je Srbije, osvojila je međunarodni Kup nacija, a zablistala je i na Svetskom kupu u disciplini sanda gde je osvojila prvo mesto. Sa nama je i Anja Salata, takođe prvakinja Srbije, pobednica Kupa nacija, dok je na Svetskom kupu u sandi bila druga, ali je ponela priznanje kao najbolja tehničarka. - " Ovde ne smemo da zaboravimo ni Jasminu Nađ koja je osvojila mnogo medalja na međunarodnim takmičenjima koja je dala ogroman doprinos i pomogla u pripremama mladih takmičarki. Jasminu Nađ pogotovo moram da pohvalim, jer je i član kolektiva lokalne samouprave i izuzetno je voljena i priznata od svojih kolega kao dobar čovek i saradnik“, napomenuo je Stevan Bakić.

Saša Gradeljević se zahvalio na prijemu i izrazio očekivanja za dalje dobre rezultate i uspehe takmičara Kluba čiji je trener. I Kristina Nađ Varga zahvalila se svima na lepim rečima, svom treneru i celom klubu kao i prijateljima i Bokserskom savezu koji su joj omogućili da nastupi na Evropskom prvenstvu gde je osvojila srebrnu medalju i donela je u Suboticu. „Ponosna sam na sebe i ceo tim koji stoji iza mene. Ovo je moja prva medalja, utisci mi se još nisu slegli ali obećavam da je ovo tek početak i da moja karijera tek počinje, kao i da ću doneti još medalja sa ovakvih takmičenja“, rekla je Kristina Nađ Varga.

Custom Search