Fudbaleri Spartaka i Železničara podelili bodove

Čet, 02.05.2024 - 18:49 -- dejan.vukovic

FK Spartak Ždrepčeva krv – Železničar 1:1 (1:0)

Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: oko 300. Sudija: Ilić Pavle. Strelci: 1:0  Todoroski (33.), 1:1 Pavlov (90.)

Spartak Ždrepčeva krv: Vulić, Bogićević, Mijailović, Ćalasan, Vitorović (63. M. Kerkez), Stanojev, Mijić (92. Tošeski), Đurasović, Tomović (74. Krsmanović), Todoroski (74. Babić), Ubiparip (63. Mudrinski).

Železničar: Mijatović, Stanković, Hajdin, Obradović, Lakićević, Kovačević (46. Purtić), Đorđević (81.Knežević), Jovanović (62. Pavlov), Grgić, Romanić, Kahvić (46. Trifunović).

U superligaškom duelu koji je odigran 1. maja fudbaleri Spartaka i Železničara iz Pančeva podelili su bodove u utakmici plej aut lige. Spartak može da žali za celim plenom jer su gosti do poravnanja stigli u 90. minutu. 

Železničar je zapretio u 10. minutu kada je Đorđević izveo korner sa leve strane, ,lopta je došla do Jovanovića koji je na drugoj stativi  sa par metara bio neprecizan. Spartak je nakon toga preuzeo inicijativu, pokušao je Todoroski sa oko 15 metara ali bio je to slab šut i sigurna intervencija golmana Mijatovića. Imali su domaći odličnu šansu u 32. minutu, Todoroski je prevario svoje čuvare ušao u šesnaesterac iskosa sa desne strane uposlio Ubiparipa koji pogađa stativu, lopta se odbija do Todoroskog novi šut i sada prečka spašava goste. Samo minut kasnije subotičani dolaze do vodstva, Todoroski je iskoristio asistenciju Tomovića i preciznim šutem sa oko 15 metara pogodio mrežu za 1:0. U poslednjim minutama prvog poluvremena šansu su imali i gosti, Đorđević je izveo korner stvorila se gužva pre golom Spartaka, Obradović je uputio šut, ali sa gol linije Ćalasan glavom izbija loptu u polje.

U nastavku utakmice Železničar je krenuo ofanzivnije ka golu. Pokušao je Đorđević u 58. minutu šutem sa oko 20 metara, međutim golman Vulin je odlično odreagovao. Spartak je zapretio u 77. minutu, Mudrinski je presekao napad gostiju, uposlio je Babića koji ulazi u šesnaesterac i proigrava Kerkeza na suprotnoj strani, ali bilo je to neprecizno pa je prilika da se udvostruči vodstvo propala. Železničar je nastavio sa pritiskom i u poslednjoj minutu susreta stigao do poravnanja. Hajdin je uputio centar šut sa skoro pola terena, neko od napadača glavom šutira, usledila je odbrana Vulića, međutim lopta iz njegovih ruku dolazi do Pavlova koji spretno donosi izjednačenje, 1:1.   

Tagovi: 
Custom Search