Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Goran Marinković

Ženski košarkaški klub Spartak održao je završni koktel u AK Tasić, jednom od prijatelja kluba. Ovom prilikom AK Tasić je pokazala društvenu odgovornost i ženskom košarkaškom klubu Spartak uručili ček na 50.000 dinara. 

Uz koktel povodom završetka sezone svi prisutni su mogli i da provozaju novi Golf i uvere se u njegove odlične karakteristike. AK Tasić je distrubuter Volkswagena za Srbiju koji je sa odličnim i obučenim osobljem tu da ispuni želje kupaca. Radi se o firmi koja je više puta pomogla sportistima Subotice na čemu su im trenutno najzahvalnije košarkašice Spartaka. 

Dragan Vidaković, predsednik ŽKK Spartak zahvalio se AK Tasić na...

detaljnije
Uto, 16.05.2017 - 22:45

Subotica je bila domaćin Pokrajinskog sportskog takmičenja škola i ustanova za decu i osobe ometenu u razvoju. Takmilčenje se odvijalo u sali Tehničke škole "Ivan Sarić" i škole "Žarko Zrenjanin" u fudbalu, stonom tenisu i poligonu spretnosti. 

Nemanja Babović, profesor fizičkog vaspitanja u OISŠ "Žarko Zrenjanin" izneo je par podataka vezanih za samo takmičenje" - Na ovom prvenstvu ukupno učestvuje oko 170 takmičara i to dece osnovnih i srednjih škola kao i odraslih osoba ispred domova. Po deseti put se održava u Subotici u organizaciji škole "Žarko Zrenjanin". Specifičnost takmičenja je u tome što svi učesnici pohađaju specijalnu školu i preko ovakvih aktivnosti pokušavamo da ih približimo deci redovnih škola. Mi smo jedina ovakva škola u Pokrajini a verovatno i u...

detaljnije
Sre, 26.04.2017 - 17:57

Od večeras zvanično Gradski stadion je dobio reflektore koji zadovoljavaju standarde UEFE da se mogu igrati fudbalske utakmice u večernjim satima.

Više o tome u video prilogu, od gradonačenika Bogdana Labana.

Sre, 29.03.2017 - 22:20

Državni sekretar za sport i omladinu, Predrag Peruničić posetio je Suboticu i u Velikoj većnici Gradske kuće razgovarao sa sportskim radnicima i sportistima Subotice oko primene novog Zakona o sportu.

Državni sekretar je došao u posetu Subotici da se interesuje o problemima u sportu i o implementaciji novog zakona. Nakon kratkog upoznavanja sa novinama u radu Ministartsva omladine i sporta, prisutni su imali prilike da postavljaju pitanja Nenadu Peruničić. Mnogi su iskoristili ovu šansu i dali svoje viđenje oko primene novog Zakona. Zajednički je stav da je on doneo nešto novo i bolje u odnosu na prošla vremena, ali i da će biti stvari koje treba da se vremenom prilagođavaju ili menjaju u zavisnosti kako se bude pokazala primena u praksi.

Istaknuta je dobra saradnja...

detaljnije
Sub, 18.03.2017 - 01:23

Pre početka rođendanske trke ARK Tron i ujedno trke zadovoljstva SRCEF koja je održana na Paliću u subotu 4. marta predstavljen je novi sportski projekat za besplatno bavljenje sportskim aktivnostima.

Novi sportski projekat realizovaće se uz pomoć Sportskog Saveza Grada Subotice i lokalne samouprave a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Projekat je predstavio Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza Grada Subotice - Drago mi je da mogu da vas upoznam sa novim sportskim programom pod nazivom SOFA, što je skraćenica od Studentske i omladinske fizičke aktivnosti, koja od ovog trenutka počinje sa radom u Subotici. Ovaj program je u naš grad došao zahvaljujući Sportskom Savezu Subotice koji je napravio ključni kontakt sa...

detaljnije
Pon, 06.03.2017 - 13:02

Tradicionalni izbor najboljih trenera Radio televizija „Yu Eco” svečano je organizovala u hotelu Gloria. Bio je ovo devetnaesti izbor najboljih trenera kako na lokalnom tako i na državnom nivou

Za najboljeg trenera Subotice proglašen je Stipan Vert iz Kluba dizača tegova Spartak. Vert je sa ekipom Spartaka ekipni prvak države, a uspeha je imao i kao trener reprezentacije. Trener sa najboljim rezultatima je Dušan Alimpijević iz muškog košarkaškog kluba Spartak. Početkom 2016, godine uspeo da je opstane u Prvoj ligi, da bi u novoj sezoni izborio plasman na završnicu Kupa Srbije, a ekipa se trenutno nalazi na četvrtom mestu sa šansam ada se nađe u Super ligi. Za najperspektivn trenera proglašen je Nemanja Andrić iz Vaterpolo kluba...

detaljnije
Pon, 27.02.2017 - 22:18

Svečanom dodelom okončan je jedanaesti izbor najboljih sportista Subotice u akciji Medalja „Lajoša Vermeša”. Žiri sastavljen od 30 osoba, novinara, sportskih radnika i trenera birali su i rangirali najbolje sportiste Subotice tokom proteklih pet nedelja, javno preko stranica "Subotičkih novina". Nagradu organizuje Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860“, odnosno sportski novinar Nikola Stantić uz pomoć medijskog partnera  „Subotičke novine“, i podrškom resora za sport i omladinu Grada Subotice.

Nije bilo velikih dilema oko najboljeg sportiste Subotice. Priznanje je pripalo rvaču Davoru Štefaneku, Olimpijskom pobedniku koji je po prvi put u istoriji osvojio maksimalnih 300 bodova od strane žirija. Na drugom mestu je dizač tegova Tamaš Kajdoči, dok je treće mesto pripalo...

detaljnije
Pet, 24.02.2017 - 18:01

Trenerska organizacija Gradskog fudbalskog saveza Subotice organizovala je stručno predavanje koje je održao Slobodan Pavković, predsednik trenerske organizacije Fudbalskog Saveza Srbije. 

Stručno predavanje na kojem je prisustvovalo trideset fudbalskih trenera iz Subotice i okoline je održano na temu Metodika - taktika napada. Tema je obuhvatila analizu "Napadački fudbal reprezentacije Srbije".  Nakon predavanja koje je održano u press sali Gradskog stadiona održan je i pokazni trening na terenu sa veštačkom travom, na kojem su učešće uzeli omladinci i kadeti FK Spartak Ždrepčeva krv.

Predavač Slobodan Pavković na predavanju je uzimao primere seniorske A reprezentacije Srbije kroz kvalifikacione utakmice pod vodstvom Slavoljuba Muslina 

Uto, 21.02.2017 - 21:02

Vanredna sednica Skupštine Sportskog saveza odražana je 24. januara u Trofejnoj sali Saveza. Pored usvajanja zapisnika sa prethodne sednice, jedina tačka dnevnog reda je bila donošenje odluke o usvajanju Statuta Sportskog saveza Grada Subotice.

Predlog Statuta Sportskog saveza bio je usvojen na sednici Upravnog odbora Saveza, nakon sprovedene javne rasprave na objavljen tekst Nacrta Statuta. Na usvojen Predlog Statuta članice Sportskog saveza dostavile su amandmane, u skladu s objavljenim pozivom. Skupština je razmotrila amandmane, svaki od njih pojedinačno usvojila, da bi se na kraju usvojio i predloženi tekst Statuta sa izmenama i dopunama usvojenim kroz amandmane.

Tekst Statuta usaglašen sa Zakonom o sportu (Sl....

detaljnije
Čet, 26.01.2017 - 00:01

Hokej klub Spartak bio je domaćin tradicionalnog Međunardonog turnira "Spartans 2017" za decu od 8 i 10 godina. Na turniru se pojavilo ukupno 16 ekipa iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i BiH.

Turnir je otvorio Goran Marinković, generalani sekretar Sportskog saveza Grada Subotice koji nije krio zadovoljstvo dobrom organizacijom turnira i velikim brojem učesnika na koje spaja hokej. Svima je poželeo puno sreće, lepih uspomena iz Subotice u nadi da će ovaj turnir u ubrzo da se odražava na pokrivenom klizalištu u Subotici, pošto je taj projekat jedan od prioriteta resora za sport Grada Subotice. 

Jedan od organizatora turnira je trener u HK Spartak, Uroš Brestovac - Svi koji su se najavili odazvali su se i vidim da se lepo druže na Gradskom...

detaljnije
Ned, 22.01.2017 - 14:15
Subscribe to Goran Marinković