Super Enpi kup okupio preko 1200 učesnika

Sre, 22.03.2023 - 21:34 -- dejan.vukovic

Karate turnir "Super Enpi Kup" u organizaciji Karate kluba Spartak Enpi je odlična generalna proba pred Prvenstvo Evrope u karateu u okviru Šotokan Saveza koje će biti biće održano od 29. marta do 2. aprila u Italiji.

Ovaj tradicionalni karate turnir u našem gradu iz godine u godinu okuplja veliki broj učesnika, ne samo iz regiona, nego iz celog sveta. Karate klub Spartak Enpi ove godine je okupio oko 1.200 učesnika koji stigli iz osamdesetak klubova, odnosno devet država, uz podršku Šotokan karate saveza Srbije. Nastupili su klubovi iz Slovačke, Rumunije, Severne Makedonije, Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Slovenije, kao i Srbije,

Turnir je svečano otvorila  Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice, koja je istakla da je Subotica bila u znaku karatea, a da je naš grad stalno u znaku sporta, po čemu je i poznat u regionu, a i šire. Učesnicima je poželela mnogo sreće, a organizatore je pohvalila što su još jednom okupili veliki broj takmičara. – Zaista smo ponosni što naš Spartak Enpi već više od dve decenije organizuje ovakva takmičenja i to veoma uspešno. Oni na taj način promovišu i subotički sport, ali i turističke potencijalne našeg grada.

Kako je istakao Stevan Todorović, potpredsedsednik Spartak Enpija, ovaj Klub je prebrodio sve izazove u organizaciji, te se zahvalio svima na podršci. – Imali smo prvo dve godine poznate zdravstvene okolnosti, sada ratna dešavanja u Ukrajini i ekonomske izazove, ali sve smo uspeli da prevaziđemo. Imali smo veliku podršku lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem – istakao je Todorović.

Da je provera bila uspešna, pogotovo za subotičke sportiste, pokazaće, verujemo, uspesi sa reprezentacijom na Prvenstvu Evrope u Italiji, a iza državnog grba staće, kao i obično, veliki broj takmičara Spartak Enpija.

Pre samog takmičenja, Milorad Ćopić, osnivač Spartak Enpija, tradicionalno je uručio najveći trofej najbrojnijoj ekipi – Seikenu iz Bratislave koji su na ovaj turnir došli sa preko 120 takmičara. 

Custom Search