Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Zdenko Gruber

"Masovan" odziv posetilaca iznenadio organizatore obilaska franjevačkog samostana.

Žužana Pap Korhec, restaurator iz Gradskog muzeja morala da svoje predavanje o samostanu ponovi dva puta pošto svi posetioci nisu mogli da se smete u blagovaonicu franjevaca...

Sutra u okviru manifestacije Dani evropske baštine je obilazak subotičke sinagoge (info... bit će uživo takođe... od 17.00.)

 

Sre, 27.09.2017 - 23:11

U prostorijama Jevrejske opštine obeležena je 20.09., Nova 5778. godina po jevrejskom kalendaru. (Shana tova)

Čet, 21.09.2017 - 00:12

Za završetak manifestacije Jesenji festival jevrejske kulture hor „Braća Baruh“ nastupio je sinoć u Franjevačkoj crkvi.

Pon, 18.09.2017 - 09:11

U organizaciji Katoličkog društva „Ivan Antunović“ u četvrtak, 10. kolovoza u svečanoj dvorani HKC „Bunjevačko kolo“ održana je tradicionalna Književna večer u okviru Dužijance 2017. Na početku večeri brojne posjetitelje pozdravio je predsjednik Katoličkog društva „Ivan Antunović“ vlč. dr. sc. Ivica Ivanković Radak, istakavši značaj dr. Joksipa Andrića, čija je bogata književna i glazbena djelatnost bila tema književne večeri. Vlč. dr. Ivanković Radak kazao je kako ove godine obilježavamo 50. obljetnicu smrti Josipa Andrića, pripovjedača, jezikoslovca, publicista, velikog skladatelja  opere Dužijanca i  člana Hrvatskog katoličkog pokreta, koji je u svom djelovanju svjedočio svoju vjeru kroz angažiranu kulturnu djelatnost. 

Prvo izlaganje...

detaljnije
Pet, 11.08.2017 - 12:55

Polaganjem venaca na spomenik stradalim Jevrejima kod nekadašnjeg geta, u ulici Pala Papa, i komemorativnim programom u Velikoj većnici Gradske kuće, obeležena je 73. godišnjica deportacije subotičkih Jevreja u tranzitne logore, a potom u Aušvic i druge nacističke logore smrti širom Evrope. U ime subotičke lokalne samouprave venac su položili zamenik gradonačelnika, Timea Horvat, i Veljko Vojnić, zamenik predsednika Skupštine grada.

Timea Horvat je, obraćajući se prisutnima u Velikoj većnici Gradske kuće, kazala da je Holokaust sistematski, organizovani državni progon i genocid nad različitim etničkim, verskim i političkim grupama ljudi tokom Drugog svetskog rata od strane nacističke Nemačke i njenih saveznika, i...

detaljnije
Pet, 16.06.2017 - 17:13

Povodom 300. obljetnice franjevačke rezidencije sv.Mihovila u našem gradu danas je otvorena izložba "Umjetnička zbirka subotičkog franjevačkog samostana".

Viže o tome u prilogu koji je emitovan uživo iz prostorija samostana.

Sre, 14.06.2017 - 21:07

Italijanski kulturni centar "Piazza Italia" u saradnji sa Gradom Subotica organizovao je, 28.maja, Veliki godišnji koncert - Ljubav u nama i oko nas, koji bio održan u prepunoj Franjevačkoj crkvi.

Događaju su prisustvovali: zamenik ambasadora Italiju u Beogradu, apsostolski nuncij Rimokatoličke crkve u Beoradu, predstavnik generalnog konzulata Mađarske, dela religijskih zajednica našeg grada i preduzetnika iz Italije koji u našeg gradu imaju proizvodne pogone.

Ispred grada bila je prisutna članica gradskog veća zadužena za kulturu, Miroslava Babić.

Domaćin skupa je bio Zdenko Gruber, gvardijan samostana, a orgranizator je bio Carmine Tarallo, ispred Italijanskog kulturnog centra "Piazza Italia".

Prilog od 30 min. LIVE prenosa početka...

detaljnije
Pon, 29.05.2017 - 09:46

Povodom izjave na press konferenciji i naknadnog pojašnjenja problema sa susedom gvardijan Franjevačke srkve Zdenko Guber je jutros pozvao medije da bi se video nastavak te priče.

Na licu mesta ekipa radnika je priključila jednu kanalizacionu cev na gradsku kanalizaciju i za sobom situaciju dovela u prethodno stanje. Potom su uživo susedi Tomislav Karadžić i Zdenko Gruber dali izjave za medije i potom otišli zajedno na kavu.

Na Yoube videti  desktop varijantu  ovde - https://youtu.be/MOKtS02RAJU

Link FB Live videti ovde preporuka gledati na mobilnom telefonu:

https://www.facebook.com/...

detaljnije
Sre, 17.05.2017 - 11:24

Ovo je nastavak priče o sleganju tla oko Franjevačke crkve koje ugrožava stabilnost levog tornja. U prilogu su detalji povećih pukotina na zidovima crkve i rozeti na balkonu crkve.

Uto, 16.05.2017 - 10:37

Više o ovom problemu, sleganju tornja franjevačke crkve videti ovde na linku:

https://www.subotica.info/2017/05/15/tri-stotine-godina-od-dolaska-franj...

Na slici gvardijan samostana pokazuje na razmak pukotina ispod rozete Franjevačke crkve.

Pon, 15.05.2017 - 23:17
Subscribe to Zdenko Gruber