Plakat kao izazov

Uto, 27.02.2007 - 18:00 -- zlatko.jovanov

Mislimo dizajn - Mladi stručnjaci imaju šta da kažu

IZLOŽBA (27.2-7.3.2007 godine) - GALERIJA OTVORENOG UNIVERZITETA U SUBOTICI

Univerzitet Singidunum predstavio je radove studenata Fakulteta za poslovnu informatiku, odseka Računarska grafika i dizajn iz Beograda u Galeriji Otvorenog univerziteta u Subotici. Otvaranje izložbe povodom početka rada smera Računarska grafika i dizajn u Subotici održano je u  utorak 27.2.2007. u 18h.

Tokom 2006. godine studenti treće godine odseka Računarska grafika i dizajn Fakulteta za Poslovnu informatiku Univerziteta Singiidunum iz Beograda rešavali su složene dizajnerske zadatka. Kreiranjem vizuelnog identiteta i rešavanjem oglasnih prostora pokazali su visok stepen funkcionalnog znanja. Pored ovih radova na izložbi su prikazani video radovi studenata i tipografska rešenja.

Prikazani radovi na izložbi, pored očitog kvaliteta u smislu dizajna, takođe svedoče o izvanrednom poznavanju grafičkih alata kojima su se studenti služili. Osnova korišćenja alata, uz ličnu zainteresovanost, svakako omogućava studentima da konkurišu vrhunskim stručnjacima.

Treba svakako pohvaliti i stručno vođstvo profesora Slobodana Manojlovića koji je uz Jovicu Vasića i asistente Ivu Martinovića i Nikolu Čulića doveo smer Računarska grafika i dizajn na ovaj zavidan stručni nivo. Uz moto profesora Manojlovića „misliti dizajn, a ne o dizajnu“ ovaj stručni tim će se početkom marta meseca suočiti sa novim izazovom da svoje iskustvo i znanje prenese studentima Univerziteta Singidunum u Subotici.

Izložba se zatvara 7.3.2007.

info: Danijela Budimčević

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search