GIS projektni seminar

Uto, 31.03.2009 - 10:00 -- nikola.tumbas
Jožef Čipa o GIS-u
Jožef Čipa o GIS-u

S obzirom na uspešnost razvoja projekta GIS, od strane GTZ Subotica je zamoljena da razvije saradnju sa obrazovnim ustanovama, u cilju upoznavanja funkcije i praktičnog korišćenja Geografskog Informacionog Sistema.

Kao što je najavljeno na sastanku GTZ-a sa gradonačelnikom Sašom Vučinićem u avgustu 2008. godine, u februaru 2009. godine potpisan je "Sporazum o združenom sprovodenju GIS projektnog seminara u Srbiji 2009" sa temom: GIS aplikacije za gradsko i ekološko planiranje, primenjene na teritoriju Subotice. Potpisnici sporazuma su Građevinski fakultet i Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu, Elektrotehnički univerzitet iz Minhena, Grad Subotica i GTZ.

Izabrani moduli su: model katastra zelenih površina kao i analiza postojećih zelenih i rekreativnih površina za deo grada; biciklističke staze i model katastra zaštićenih spomenika kulture za zaštićeno jezgro Palića. Po završetku projekta, svi radovi biće prezentovani i predaće se lokalnoj samoupravi u Subotici.

U okviru saradnje po sporazumu danas je održan radni sastanak u Plavoj sali Gradske kuće. Studenti  su kasnije sa svojim profesorima, mentorima i predstavnicima GTZ kancelarije posetili lokacije koje obrađuju.

Radni sastanak će otvoriti gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić.

info: Duško Guslov , Pomoćnik gradonačelnika za investicije i razvoj

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search