Prave deponiju smeća i plaše stanare

Pon, 10.06.2013 - 15:30 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Detalj sukoba Dragiše Ristića sa tri osobe oko bacanja smeća
Detalj sukoba Dragiše Ristića sa tri osobe oko bacanja smeća
Ristić Dragiša o kontejnerima koji su postali divlja deponija
Ristić Dragiša o kontejnerima koji su postali divlja deponija
Ristić Dragiša o incidentu oko bacanja smeća
Ristić Dragiša o incidentu oko bacanja smeća
Ristić Dragiša o istoriji problematike kontejnera za smeće
Ristić Dragiša o istoriji problematike kontejnera za smeće

Dragiša Ristić, stanar iz Mičurinove 29, u MZ Novo selo, doživeo je da bude "pretučen" zato što je imao hrabrosti da upozorio ljude koji su došli da bace smeće, prikupljeno sa drugog mesta, na mesto predviđeno za stanare kompleksa zgrada u Mičurinovoj ulici.

Iz video priloga ćete saznati hronologiju ovog problema koji datira od ranije a ovom prilikom je kulminirao sukobom u kojem je prisebnošću Dragiše izbegnut možda i smrtni događaj, jer su ga alkoholisani napali sa vilama (na kraju video priloga se vidi samo deo gde se Dragiša povlači sa vilama u rukama, kada je oteo iste vile od jednog, pokušavajući da se zaštiti).

Ukratko prepričano

Posle upozorenja dotičnima da ne bacaju - razbacuju smeće ( videti aktuelni snimak dela događaja ) Dragiša biva vređan i pozvan da, ako sme, siđe dole. Dragiša silazi i njega napada jedan od dotičnih sa vilama. Dragiša kaže da se ne seća na koji način je u sukobu oteo vile ali on na kraju uzmiče sa njima da bi sebe zaštitio. Prebijanje je trajalo par minuta. Kaže, dvojica su ga udarali, dok sused iz ulice F.R. nije čuo i izišao sa motkom i zapretio napadačima koji su potom prestali da ga udaraju, a pomogao je i mlađi komšija koji se tu našao i sprečio trećeg da nasrne na Dragišu.

Policija je bila pozvana tokom događaja ali je stigla naknadno i napravila uviđaj i kako kaže Dragiša saznala ko su ljudi koji su to uradili i da je data prijava o tom incidentu.

Problem sa kontejnerima

Duže vreme dotični donose smeće na lice mesta i praktično prave divlju deponiju. Kako komunalna policija pojašnjava - Svaka osoba pravi prekršaj kada odlaže smeće van kontejnera (iz priloženog videa može se videti kako je smeće odlagano). Podrazumeva se da, ako je kontejner pun, smeće može da se uredno stavi pored ali u džakovima koji su povezani. Dragiša kaže da se ovde često donose i leševi životinja, iznutrice i da je tada stanarima u okolini nesnosno od mirisa koji se širi oko kontejnera.

JKP "Čistoća i zelenilo" je izišlo u susret stanarima i odnosi i čisti kontejnere nekoliko puta nedeljno, ali to je nedovoljno iz razloga što drugi donose smeće na ovo mesto. Što se tiče dotične zelene površine koja se spominje u video prilogu ona je u programu zaparložene trave i kosi se kada dođe vreme za to.

Pitanje se svodi na to kako stati na put nasilnicima kada braniš sebe i svoj životni prostor.

Ristić Dragiša citira izjavu Tome File, poznatog advokata, svojoj ženi, povodom nedavnog slučaja kada je narkoman upao u stan, bio ranjen od strane vlasnika stana, i kasnije preminuo.

 - 'Ako neko uđe, pucaj i ne pitaj zašto je ušao. Lakše ću da te izvadim iz zatvora nego sa groblja'

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search