Aleksandar Petrović novi trener odbojkaša Spartaka

Čet, 22.08.2013 - 20:12 -- dejan.vukovic

Novi trener u muškom odbojkaškom klubu je Aleksandar Petrović, koji je je već vodio plavo bele golubove u završnici sezone 2007/2008. Između dva boravka u Spartaku, Petrović je radio u Kuvajtu (bio je pomoćni trener kuvajtske seniorske reprezentacije koju je vodio Subotičanin Radoslav Svirčev) i Kleku, a poslednji angažman mu je bio u Al Šababu u Emiratima, gde je osvojio President kup, Super kup, te zauzeo drugo mesto u ligi.

Petrović je zadovoljan dolaskom u Suboticu i uspešnim dogovorom sa čelnicima MOK Spartak – Došao sam u ekipu koja je uspela da kroz baraž ostane u Super ligi, gde joj je po kvalitetu i mesto. Cilj je da pokušamo da u novoj sezoni napravimo korak više, da se plasiramo u sredini tabele. Kostur ekipe je ostao isti, to je veoma dobro, a želimo da se pojačamo sa još 2-3 igrača. Sem rada sa aktuelnim prvotimcima, radićemo i sa mlađim kategorijama. Vidim da tu ima nekoliko zaista dobrih momaka, potencijala, kao što je Subotica uvek i imala. Drago mi je da sam ponovo u Subotici, ostala mi je u lepom sećanju. Važno je da postoje odlični uslovi za rad, sredina je zdrava, prava sportska, a na nama je da to iskoristimo na najbolji način.

Odbojkaši Spartaka su započeli sa pripremama a po rečima predsednika kluba Laze Markovića klub je ostvario plan u svom četvorogodišnjem ciklusu. Uspeli su da se domognu Super lige, sačuvali status i sada sa novim ambicijama kreću u noviu sezonu. Klub je angažovao trenera baš kakvog je i želeo, mladog ali ujedno i dovoljno iskusnog i željnog daljeg dokazivanja u Super ligi. Marković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Spartak jedna od retkih ekipa koja ima kostur od uglavnom domaćih igrača, te da je taj kostur ekipe uspeo da se sačuva. 

Spartak se pojačao sa jednim članom, reč je Nemanja Jungić iz Kikinde, mladom i talentovanom primaču. Do početka prvenstva očekuje se dolazak još nekog igrača. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search