Počela Dečija nedelja u Tavankutu

Uto, 08.10.2013 - 21:16 -- branka.milojevic

Danas, 7.oktobra 2013. počela je Dečja nedelja. Kod nas u OŠ „Matija Gubec“ u Tavankutu održan je sportski dan u saradnji sa AK „Spartak“ iz Subotice. Dalje nastavljamo realizaciju projekta „Dečja atletika“ za učenike 3. i 4. razreda, putem kojeg se promoviše zdrav način života i bavljenje fizičkom aktivnošću.

I danas su sa nama bili instruktori Atletskog kluba „Spartak“ iz Subotice, Joška Kereši, Suzana Kenjereš i Šandor Sekelj. Instruktori su danas izvršili merenja i testiranja na osnovu kojih će se vršiti odabir takmičara za reprezentaciju škole. Postoji mogućnost sveukupnog prvenstva Subotice, da bi se odabrala ekipa koja će predstavljati Suboticu na prvom državnom prvenstvu, 7.decembra 2013. u Beogradu.

Pored učenika takmičara, prisutni su bili i navijači, drugari prvog i drugog razreda.

Đački parlament je  sa učiteljicom Mirjanom Savanov pomagao instruktorima dečje atletike oko postavljanja sprava, formiranje grupa i druge aktivnosti.. Pored učenika,  prisutna je bila i direktorica škole Stanislava Stantić Prćić, kao i  učitelji od 1.do 4. razreda i nastavnik fizičkog vaspitanja Nikola Balažević.

Custom Search