Odbojkaši ispali iz Kupa Srbije

Sre, 13.11.2013 - 23:39 -- dejan.vukovic

Spartak (Su) – Spartak (Lj) 0:3 (21:25, 26:28, 18:25)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 300. Sudije: Anđelko Popović i Robert Leko.

Spartak (Su): Crnjanski, Janačkov 1, Vidakov (libero), Janjić 11, Elezović 1, Čajić, Konkolj (libero), Marković 1, Kecman 18, Medić 15, Ilić 6, Stefanović.

Spartak (Lj): Majcan 3, Gajević, Šatora 3, Adamović 7, Drapšin 6, Dojčilović 21, Smiljanić (libero), Karišik 6, Ivanović, Radosavljević, Opačić 18.

Odbojkaši Spartaka završili su ovogodišnje učešće u Kupu Srbije pošto su pred domaćom publikom poraženi od imenjaka iz Ljiga sa 3:0. Gosti su se tako revanširali za poraz koji su doživeli u subotičkoj Hali sportova na otvaranju sezone. Subotičani i dalje imaju kadrovskih problema, oporavio se Luka Medić koji sada treba da se vrati u pravu formu, ali se povredio Crnjanski koji nije ni ulazio u igru. Nakon prvog seta koji su dobili gosti usledio jer drugi period u kome je viđena najveće borba a posebno u samoj završnici kada su obe ekipe imale po nekoliko set lopti. Poveli su gosti iz Ljiga sa 13:10, kada je proradio blok subotičana koji zbog ovog elementa igre uspevaju da preokrenu rezultat na 17:16. Spasili su domaći odbojkaši dve set lopte gostiju i stiglo do 25:24 kada ih je jedan poen delio od izjednačenja u setovima. Gosti su bili prisebniji u uzbudljivoj završnici i sa 28:26 osvajaju i drugi set za vodstvo od 2:0.

Gubitak prva dva seta poljuljao je igru subotičana koji nisu imali više snage za preokret. Usledio je niz grešaka za rano visoko vodstvo Spartaka iz Ljiga 6:12. Nakon uspešnog bloka Karišika gosti su imali prednost od 8:16 i već tada je svima  u Hali sbilo jasno da se subotičani opraštaju od ovogodišnjeg Kupa.

Spartak sledeću prvenstvenu utakmicu igra u petak za dva dana pred svojom publikom. Od 17h u Hali sportova dočekuju ekipu Ribnice. Nakon tog meča na parket izlaze i devojke koje u derbiju kola dočekuju Tent.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search