Seniori hokej kluba Spartak drugi u Skoplju

Pon, 17.11.2014 - 23:13 -- dejan.vukovic

Hokejaši Spartaka uprkos tome da još nemaju led uveliko se takmiče. Ovog vikenda čak tri selekcije su nastupale na međunarodnim utakmicama. Seniori su bili na Međunarodnom turnbiru u Skoplju (Makedonija), dok su selekcije U8 i U10 igrali utakmice u Mađarskoj. 

SENIORI

HK Spartak je nastupio na međunarodnom turniru "SKOPJE ICE FESTIVAL 2014" u Skoplju (Makedonija) 15. i 16. novembra. Na ovom međunarodnom turniru pored subotičana nastupili su domaćini, Metalurg Skoplje, ekipa Red Star iz Sofije (Bugarska) i ekipa Iraklis iz Soluna (Grčka). Prvog dana turnira SPARTAK je pobedio RED STAR sa 7:3 (3:1, 1:0 3:2) dok je MEATLURG bio bolji od Grka ekipe IRAKLIS sa 16:1. Drugog dana igralo se za plasman. U utakmici za 3 mesto: RED STAR je pobedio IRAKLIS sa 11:0.  

U finalu su snage odmerili domaća ekipa Metalurga i Subotički  Spartak. Slavili su domaćini sa 5:4 (0:1 2:1 3:2) iako je Spartak tokom cele utakmice bio u rezultatskoj prednosti. Zbog nedostatka snage, treninga bez leda i manjka koncentracije u poslednja 2 minuta primili su 2 gola, i na žalost pretrpeli poraz. U klubu su veoma zadovoljni osvojenim drugim mestom, posebno zbog činjenica da im je ovo prvi nastup na ledu.  Za HK Spartak su nastupili: Vereš Vedran, Vidaković Igor, Jurić Vladan, Sabadoš Robert, Nantais Marc Andre, Šljapić Igor, Tolmači Branislav, Dulić Uglješa, Dakić Srđan, Mešter Edvin, Popović Nikola, Pavlović Filip i Kojić Miloš. Trener: Jaramazović Zoran. 

SELEKCIJA U10

U subotu 15. novembra hokejaši do 10 godina su nastupili na turniru "C" kategorije u Dunaujvarošu (Mađarska). Spartak je nastupio oslabljen bez 5-6 najboljih igrača iz ove generacije, tako da je prilika pružena igračima koji su imali manje iskustva do sada. Šansa je ovo bila da se i njima pruži odgovornost kako bi dobili na samopouzdanju, a samim tim se pojačala konkurencija u timu i kvalitet cele ekipe.

Rezultati:

  •  Spartak - Vašaš SC 1 0:6
  • Spartak - Dab Docler C2 1:2
  • Spartak - Vašaš SC 2 2:5
  • Spartak - Dab Docler C1 0:5

Za HK Spartak U10 nastupili su: Đukanović Luka, Herbatin Oliver, Feher Čongor, Šandor David, Bukvić Nikita, Vučić Dalibor, Vaštag Ivett, Miklenović Mellanija, Ujhelji Hunor, Stantić Sara i Sekulić Elena. Trener: Brestovac Uroš

SELEKCIJA U8 

Najmlađa takmičarska selekcija HK Spartak (igrači do 8 godina) nastupili su na turniru "B" kategorije u Kiškorošu (Mađarska). Odigrali su ukupno 4 utakmice, zabeležili dve pobede, jedan remi i jedan poraz. Kod najmlađih je najevidentniji napredak. Od početka sezone na svakom svom nastupu popravljali su rezultate i odnos prema igri.

Rezultati:

  • Spartak - Veszprem 6:0
  • Spartak - Vašaš 1:4 đ
  • Spartak - Dab Docler 2:2
  • Spartak - Kiškoroš 7:1

Za HK Spartak U8 su nastupili: Konakov Novak, Pećerić Slaven, Lulić Marko, Benčić Mihajlo, Kuntić David, Vučinić Vasilije, Prčić David, Hajdu Mark, Rac Szabo Hanna i Sabo Mate. Trener: Brestovac Uroš.

 

Autor teksta: 
Custom Search