Sportskim danom obeležen svetski dan osoba sa autizmom

Ned, 03.04.2016 - 14:02 -- dejan.vukovic

Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom organizovalo je manifestaciju pod nazivom “ Moj prijatelj je osoba sa autizmom” kojom su ozvaničili početak obeležavanja Svetskog dana autizma.

Manifestaciji su prisustvovali Predrag Peruničić, državni sekretar za sport, Nenad Ivanišević državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja kao i Milimir Vujadinović,  član gradskog veća zaduženog za socijalna pitanja. Pridružili su se i mnogi sportski klubovi koji su podržali ovakav vid manifestacije. Manifestacija je protekla u raznim sportskim aktivnostima u kojima su učestvovali mladi sportisti zajedno sa osobama sa autizmom.

Zahvala za organizaciju i podršku idu na razne adrese među kojima organizator izdvaja: Meče taksi, Ravel, Gradsku optiku " Hipokrat", Pelivan, Tržnicu, Audio solutions, Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka", Su team, Gradski savez Sport za sve Subotica program klizača, Hokejaški klub Spartak, Biciklistički klub "Spartak" FK " Arena", Dečiji zabavni park. Žok Spartak, i dr. Akciji se pridružio i FK Spartak čiji su fudbaleri pre početka utakmice zajedno sa igračima Radničkog na teren izašli sa osobama sa autizmom i simbolično pustili balone u vis. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search