Rukometaši slavili u prvoj kontrolnoj utakmici

Čet, 18.08.2016 - 00:28 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Kikinda 28:23 (14:13)

Spartak Vojput: Kosović, Ristić, Peić Tukuljac Ž., Đekić, Perović, Radosavljević, Stevanović, Medić, Delibašić, Petrović, Stefanović, Županjac, Jelić, Nikolić, Abadžić, Trivunov, Kujundžić, Mikić.

Kikinda: Miškov, Ibrajter, Petkov, Ilija, Skuban, Golić, Zarin, Kenjalo, Tepavac, Brojčin, Bekić, Pavlov, Dukatarov, Gamber, Komarek, Milićević.

Nakon dve nedelje napornog treniranja, subotički rukometaši su odigrali prvu kontrolnu utakmicu. Novi trener Slaviša Laković imao je priliku da se uveri u kvalitete pojedinih igrača i da se malo bolje upozna sa mogućnostima pojedinaca.

Subotičani su dobro otvorili utakmicu, poveli su sa 6:3 nakon gola Jelića u 8. minutu. Kikinda sa igračem više postiže gol za 7:5. U sledećem napadu Radosavljević se izborio za loptu u odbrani i iz kontre povećao prednost ponovo na plus tri gola, 8:5. Najveću prednost u prvom poluvremenu Spartak Vojput je imao 22. minutu kada je Županjac pogodio za 12:7. Odličnim golom Đekića domaći su održavali prednost od pet golova, 13:8. Usledio je pad koncentracije u igri subotičana, Kikinda je napravila seriju od 5:0 i poravnala na 13:13 u poslednjem minutu. Ipak, golom Medića na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću superligaša.

U prvih desetak minuta nastavka briljirao je golman Kikinde, koji je sprečio četiri kontre subotičana i najzaslužniji je za prednost gostiju od 18:20 u 42 minutu. Pojačali su rukometaši Spartak Vojputa igru u odbrani a golovima Delibašića i Županjca ubrzo preokrenuli rezultat na 23:21. Do kraja utakmice razlika se polako povećavala. Sigurnom igrom Spartak Vojput je stigao do pobede u prvoj kontrolnoj utakmici.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search