Podeljena priznanja najboljim sportskim trenerima

Pon, 13.02.2023 - 22:38 -- dejan.vukovic

U organizaciji Radio televizije Yu eko, po 24. put izabrani su najbolji treneri, kako na teritoriji Subotice, tako i na teritoriji cele Srbije.

Svečana dodela organizovana je u Hotelu Forum, gde su se okupili svi dobitnici kao i mnogi sportski radnici. Prisutne je pozdravio direktor Yu eco radio televijizije Jožef Pinter koji je podsetio prisutne da je ova medijska kuća prva počela da ceni trud i rad sportskih trenera. Ispred Grada Subotice dobitnike priznanja i prisutne goste pozdravio je Srđan Samardžić, član Gradskog veća. Zaslužena priznanja trenerima i sportskom radniku podelili su Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu i Danijela Pinter urednik sportske redakcije Yu Eco televizije.   

Za najboljeg trenera Subotice u 2022. godini izabran je Boris Arsić, šef stručnog štaba u Ženskog fudbalskog kluba Spartak, koji je u prošloj sezoni sa svojim "golubicama" osvojio dve titule, Kup Srbije i nacionlano prvenstvo. Uspeh su zabeležili i na Evropskoj sceni plasmanom u kvalifikacije za Ligu šampiona. 

Priznanje namenjeno treneru sa najboljim rezultatima dobio je trener Muškog odbojkaškog kluba Spartak, Ivica Jevtić, koji je sa odbojkašima bio najveće iznenađenje prvenstva. Subotičani su stigli do  finala plej-ofa gde ih je u četiri susreta na pragu do šampinske titule zaustavila novosadska Vojvodina. 

Za najboljeg trenera u radu sa mlađim kategorijama nagrađen je Miloš Vucelić, trener gimnastičarki Sokolskog društva Spartak. Subotičke gimnastičarke beleže sve bolje rezultate a ove godine pored pionirske i juniorske titule imaju i seniorsku prvakinju, Ninu Šabić. 

Priznanja namenjena najboljim trenerima u Srbiji dobili su Đenđi Vilagoš i Dragutin Topić, koji predvode mlade talente srpske i svetske atletike, Andreu Vilagoš i Angelinu Topić, koje su u prošloj godini bile izuzetno uspešne. Andrea Vilagoš postala je atletski Svetski prvak u konkurenciji juniora, u disciplini bacanje koplja a pored ove titule osvojila je titulu najbolje na Balkanu te druga na Evropskom prvenstvu. Angelina Topić je proglašena za najbolju mladu sportistkinju Evrope za 2022 godinu. U julu prošle godine Angelina je u Izraelu osvojila zlato na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore zatim je došla do bronze na Svetskom prvenstvu za juniore. Prvi veliki uspeh u seniorskoj konkurenciji ostvarila je na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Posebna priznanja dobili su Radovan Krivokapić i Jovan Damjanović, treneri kadetske i omladinske fudbalske reprezentacije Srbije. Kadetska reprezentacija Srbije koju predvodi Radovan Krivokapić ostvarila je pobedu u dva kvalifikaciona kruga. U maju prošle godine učestvovali su na Evropskom prvenstvu do 17 godina koje je bilo održano u Izraelu. Do šampionske titule zaustavili su ih vršnjaci iz Holandije i to nakon izvođenja penala. Jovan Damjanović selektor je omladinske fudbalske reprezentacije Srbije koja je krajem prošle godine odigrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo uz ostvaren maksimalan učinak. U 2022. godini Damjanović je u ulozi selektora osvojio drugo mesto na memorijalnom turniru "Stevan Vilotić- Ćele"  koji je održan u Subotici i koji je bio izuzetno kvalitetan i možda najjači u Evropi u prošloj godini. 

Priznanje za sportskog radnika pripalo je sportskom novinaru Nikoli Stantiću, koji već više od 25 godina, kroz svoje tekstove i druge aktivnosti radi na promociji i popularizaciji sporta. Nikola je prisutan na većini sportskih dešavanja u Subotici i kroz objektiv fotoaparata i pisanim tekstovima doprinosi popularizaciji sporta u Subotici.  

Photo: Aleksandar Šećerov

Custom Search