Svečano otvoren „Y- krak “ - obilaznica oko Subotice

Pet, 27.12.2019 - 15:20 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Detalj sa LIVE uklJučenja na FB
Detalj sa LIVE uklJučenja na FB

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio kompletan „Ipsilon“ krak, obilaznicu oko Subotice dugu 24 kilometra, čija je gradnja započeta pre skoro tri decenije. „Ipsilon“ krak Koridira 10 povezao je Granični prelaz Kelebija sa auto-putem Horgoš–Novi Sad i značajno će rasteretiti saobraćaj kroz Suboticu. Svečanosti su prisustvovali predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Imre Kern, predstavnici izvođača radova i veliki broj građana Subotice.

Prethodne strukture vlasti su za dve i po decenije izgradile 11 kilometara ove saobraćajnice, ali po oceni predsednika Vučića bolje bi bilo da ni to nije urađeno, jer je sve moralo ponovo da se gradi.

Svejedno, srećan sam što smo završili veliku stvar za Subotičane, pre svega ljude koji žive  u ovom gradu, jer neće morati u tom broju da trpe kamione kroz grad. Biće to olakšanje i za subotički budžet iz koga neće morati da se popravlja asfalt  svake dve godine, kao što je do sada bio slučaj – istakao je predsednik Vučić.

On je naglasio da smo se ovom saobraćajnicom još više povezali sa severnim susedom-Mađarskom..

Ovim smo se još više povezali sa našim velikim, iskrenim prijateljima i verujem da ćemo posle izgradnje pruga Segedin-Subotica i Beograd-Novi Sad-Subotica-Budimpešta  biti još bolje povezani. I ne samo saobraćajno, infrastrukturno, već i da će naši narodi biti još bliži, da ćemo, kao narodi, da štitimo zajedničke vrednosti centralne Evrope i da baštinimo zajedničku budućnost. Posebno sam srećan što je naša domaća kompanija ‘Vojput’ dobila ovaj zadatak, što ga je dobro obavila, što su naši radnici pokazali da umeju taj poso da urade na izuzetno dobar način – rekao je Vučić.

Jedan od značajnih investicionih poduhvata koji je najavio  predsednik Vučić je izgradnja brze saobraćajnice Sombor-Kula-Srbobran-Bečej-Novi Bečej, odnosno Novo Miloševo-Kikinda.

Važno je da povežemo zapadni i istočni deo severnog dela Vojvodine i Srbije. U međuvremenu, moraćemo da završimo i 12 kilometara puta Bezdan-Bački Breg – dodao je Vučić.

Predsednik Vučić je kazao da je „Ipsilon“ krak koštao 24 miliona evra, što nije mali novac, ali je velika stvar za Srbiju.

Ukazao je da je sam učestvovao u otvaranju pet fabrika u Subotici, te da će i fabrika koju gradi nemačka kompanija „Bojsen“ voditi ka tome da neće biti nezaposlenosti, ali da će, sigurno, biti borbe za radnu snagu, odnosno za radnike, što bi trebalo da doprinese povećanju plata.

Prisutne je pozvao da sutra poslušaju plan za narednih pet godina „Srbija 2025“.

Mi ćemo gledati da radimo još više i ne stidimo se svojih rezultata. Neki mogu da nas napadaju svakoga dana, ali mi možemo svakog dana da pokažemo šta smo uradili za zemlju i građane i to ne može da se pobije šta god da se izgovara  – podvukao je predsednik Vučić.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor je rekao da sa novom saobraćajnicom Subotica postaje privlačniji grad za investitore, a time je na dobitku i cela Srbija.

U Srbiji se poslednjih godina grade regionalni putevi i čine ogromni napori da se modernizuje saobraćajna infrastruktura. Stalno bijemo bitku za investitore, to nisu samo radna mesta već stvaranje budućnosti –  istakao je, između ostalog, Ištvan Pastor.

Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

Gradonačelnik Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas završne radove na rehabilitaciji i proširenju kolovoza u ulici Proleterskih brigada u Mesnoj zajednici „Zorka“. Gradonačelnik je, tim povodom, izjavio da se radi o izgradnji kolovoza u dužini od jednog kilometra  i proširenju sa četiri na pet metara kao i da je vrednost radova 14,8 miliona dinara.

Ovo je ulica od značaja ne samo za građane ovog dela grada nego za kompletan javni saobraćaj zato što je  jedna od najprometnijih u ovom delu Subotice. Kada radovi za dan ili dva budu potpuno završeni kvalitet i bezbednost saobraćaja biće...

detaljnije
Post date: Čet, 30.06.2022 - 22:36

Gradonačelnik Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli suzavršne radove na izgradnji kolovoza u ulici Sivački put, u Mesnoj zajednici „Mali Bajmok“. Izjave u prilogu.

Možda će se nekom učiniti da je sama raskrsinca, odnosno prilaz novo asfaltiranog dela puta njoj loše urađen zbog ekstremne krivine pri ulasku u istu, ali razlog je jednostavan, bezbednost saobraćaja. Kasnije će ovde biti urađen kružni tok, ali za sada bi direktni priključak verovatno doveo do većeg broja saobraćajnih nezgoda, zbog vozača koji ne bi smanjivali brzinu pri ulasku u raskrsnicu.

 

 

Post date: Čet, 10.03.2022 - 16:29

Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Gradske uprave Grada Subotice izdao je rešenje o privremenoj zabrani saobraćaja u ulicama ...

...Trg Sinagoge, Trg Jakaba i Komora, Ištvana Sečenjija, Rudić ulice i u delu ulice Šandora Petefija, od kružne raskrsnice Trg Jakaba i Komora i Rudić ulice do kružne raskrsnice Trg Košut Lajoša i Trg Žrtava Fašizma, u Subotici, za period od 28.09.2020. godine do 12.10.2020. godine.

Radovi će se odvijati u tri faze. Predmetne ulice će biti zatvorene za saobraćaj u skladu sa dinamikom radova izvođača kao i u zavisnosti od meteoroloških prilika.

Tako da je ekipa kompanije Vojput našla vreme da reši problematični asfalt u nekoliko ulica i pešačkih staza.

Razlog zatvaranja...

detaljnije
Post date: Sre, 30.09.2020 - 11:48

https://www.subotica.info/2020/09/28/zamena-asfalta-na-vise-lokacija-u-c...

На основу Закона о безбедности саобраћаја на путевима („Службени гласник РС“ бр. 41/09, 53/10, 101/11, 32/13-одлука УС, 55/14, 96/15-др. Закон, 9/16-УС, 24/18, 41/18-др. Закон, 87/18, 23/19) и Закона о јавним путевима („Службени гласник РС“, бр. 41/2018 и 95/2018 – др. закон) по пројекту постављања привремене саобраћајне сигнализације број: 306-16/20 од септембра 2020. године, а на основу претходног прибављеног мишљења МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА, ДИРЕКЦИЈЕ ПОЛИЦИЈЕ, ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ У СУБОТИЦИ, Секретаријат за комуналне послове, енергетику и саобраћај Градске управе...

detaljnije
Post date: Pet, 25.09.2020 - 17:27

U Harambašićevoj ulici, radnici firme Potiski vodovod - iz Horgoša, počeli se radove na rušenju zidane kanalizacije koju će zameniti nove kanalizacione cevi.

Posao se radi na osnovu sredstava koje je obezbedila pokrajina, na osnovu konkursa od pre dve ipo godine.

U okviru radova plan je da se saobraćajnica vratiti u prethodno stanje, odnosno kamene kocke - makadam, se vraćaju nazad.

 

 

Post date: Sre, 19.08.2020 - 23:47
Custom Search