Odbojkaši Spartaka bolji od Crvene Zvezde

Sub, 13.02.2021 - 16:22 -- dejan.vukovic

Spartak – Crvena zvezda 3:1 (21:25, 25:23, 25:23, 25:21)

Hala sportova u Subotici. Sudije: Leko Robert i Radovanović Zoran

Spartak: Milović, Marković, Jungić 12, Tomčić, Peić, Seizović 3, Nadaždin, Nikolić 20, Ricardo 2, Dulić, Kovač 20, Tumbas 8, Pavlović 6, Medurić.  

Crvena Zvezda:  Meljanac, Jevtić, Sinđelić 7, Stanković 5, Tadić, Trifunović, Eremić 13, Fet, Popović 1, Dodić 18, Stanković, Andonović 17, Stefanović 1, Ilić.   

Odbojkaši Spartaka velikom borbenošću svakog pojedinca stigli su do nove važne pobede u Subotici. Savladali su Crvenu Zvezdu sa 3:1 i zadržali priključak za vodećim ekipama na tabeli sa 9 pobeda iz 16 kola. 

Gosti su nakon bloka Sinđelića poveli sa 10:5, i time stekli značajnu prednost u prvom seta. Održavali su rezultatsku razliku a uz raspoložene Dodića i Andonovića, došli su do čak sedam poena viška, 20:13. U finišu seta Spartak je zaigrao bolje, ali nije mogao da ugrozi visoku prednost rivala.  

U drugom setu se okrenula se slika na terenu, Spartak je zaigrao angažovanije i pre svega borbenije. Poveli su odmah na početku a na tehničkom tajm-autu, posle napada Kovača, bilo je 12:8. Usledile su dve greške domaćih te odlična paralela od starne Dodića i nakon toga i as servis Andonovića za poravnanje, 16:16. Usledio je minut odmora koji je prijao subotičanima. Pavlović blokom vraća dva poena prednosti, a Kovač dva puta vešto poentira, te Spartak rezultatom 25:23 u drugom setu vraća neizvesnot u meč, 1:1 u setovima.

Početak trećeg seta pripao je Crvenoj Zvezdi koja je povela sa  9:7. Razigrao se tada Aleksandar Tumbas, vezao dva bloka i vratio Spartak u igru. Tačan je bio i Nikolić, a u izjednačenoj igri Subotičani ipak stižu do ozbiljnije prednosti u finišu meča, Kovač poentira za 21:18. Usledila je nova drama, Sinđelić blokom priblićava goste na poen zaostatka 22:21. Međutim, opet je ključan čovek u finišu seta za domaće bio Kovač, da set okončao Jungić.

Uzbuđenje se nastavilo i u četvrtom setu. Na obaveznom odmoru gosti su imali dva poena viška. Nastavila se neizvesna borba za svaki poen. Spretnom reakcijom Andonovića, Crvena Zvezdaje imala prednost od 18:16. Nije se predavao Spartak, usledila je sada njihova mini serija. Pavlović blokira Dodića i donosi  preokret od 21:20, a nakon as servisa Ricarda porasla je prednost, 22:20. Usledili su poeni Kovača i Nikolića najefikasnijih u redovima subotičana sa po 20 poena na ovoj utakmici za velikih 24:21. Sledeći dug poen u potpuni trijumf pretvara Dušan Nikolić.

Tagovi: 
Custom Search