Odbojkaši Spartaka izborili majstoricu četvrtfinala plej ofa

Ned, 07.03.2021 - 21:56 -- dejan.vukovic

Spartak – Radnički 3:0 (25:20, 25:20, 25:22)

Hala sportova u Subotici. Sudije: Radovanović Zoran i Gradinski Goran

Spartak:  Milović, Marković, Jungić 18, Tomčić, Peić, Seizović, Nadaždin, Nikolić 9, Ricardo 5, Dulić, Kovač 9, Tumbas 8, Pavlović 8, Medurić.

Radnički: Milutinović 1, Antić, Goić 3, Lopar, Radević 8, Petrović, Matić 1, Dukić 8, Pantović, Kone 4, Hamzagić 22, Ristić.    

Odbojkaši Spartaka pružili su večeras odličnu igru te se revanširali ekipi Radničkog za poraz u prvoj utakmici četvrtfinala Pley ofa. Subotičani su pokazali da su odlična ekipa koja ima kvalitet da se nađe i u završnici prvenstva. Sa velikim samopouzdanjem očekuju treću utakmicu sa veoma kvalitetnim Radničkim koja će odlučiti koja će se ekipa plasirati u polufinale.  

Spartak je odlično otvorio utakmicu i pokazao da je željan igre i nadigravanja sa protivnikom. Odličnom igrom u svim segmentima odbojkaške igre poveli susa 11:7, poenom raspoloženog Jungića. Ubrzo je prednost porasla na 15:9, tada je Radnički uzvratio preko Hamzagića koji vraća svoj tim u igru. Ricardo beleži as servis a kada je Pavlović upisao uspešan blok za 20:14, nazirao se pobednik prvog seta. Domaći nisu ispustili stečenu prednost, osvojili su set sa 25:20.  

U drugom setu ista slika na terenu. Spartak je nastavio sa dobrom igrom, posle dva as servisa Ricarda poveli su sa 6:3. Domaćini su povećavali prednost, te su sredinom seta imali osam poena viška 14:6. Najraspoloženiji među gostima bio je Hamzagić koji je najzaslužniji za seriju od 4:0 sa čime su se gosti primakli. Kovač blokom zaustavlja seriju Radničkog da bi već u sledećem napadu upisao i poen iz napada te Spartak približio okončanju seta, 22:17. Set rešava Jungić sa dva vezana poena.      

Početak trećeg seta takođe je pripao Spartaku, koji dolazi do prednosti od 7:4. Preko raspoloženog Hamzagića, gosti dolaze do poravnanja od 8:8. Usledila je velika borba za svaku loptu i svaki poen. Do osetnije prednosti ponovo dolazi Spartak, nakon uspešne kontre koju je realizovao Jungić poveli su sa 16:12. U finišu seta poenom Kovača, subotičani su bili na korak do pobede, 21:17. Gosti se nisu predavali, Hamzagić je vešto poentirao i svoju ekipu približio na samo poen zaostatka. Nije to obeshrabrilo subotičane koji blokom uspevaju da zaustave najboljeg protivničkog igrača za tri vezane mečlopte, 24:21. Iskoristili su drugu i time izborili majstoricu u četvrtfinalu plej ofa.    

Tagovi: 
Fotograf: 
Custom Search