Odbojkaši Spartaka nadigrali Vojvodinu i smanjili rezultat u finalnoj seriji

Sre, 13.04.2022 - 22:33 -- dejan.vukovic

Spartak – Vojvodina 3:0 (25:20, 25:22, 25:17)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca Oko 1.800. Sudije: Stojanac Vladimir i Simić Stanislava

Spartak: Milović, Marković, Jungić, Tomčić, Peić, Lečić 4, Vulikić 4, Nestorović, Khan 21, Dulić, Kone 14, Pavlović 2, Žugić 4, Tumbas.

Vojvodina: Simić 7, Čubrilo, Bajandić 5, Vujović, Negić, Rudić 1, Čubrilo N, Mišković, Baranek 6, Kopitić, Vilimanović 4, Parapunov 15, Mehić, Bošnjak

Odbojkaši Spartaka bodreni prepunom Halom sportova u Subotici savladali su aktuelnog prvaka Srbije u trećoj utakmici finalne serije plej ofa sa maksimalnih 3:0 po setovima 25:20, 25:22 i 25:17 Imao je Spartak ogromnu podršku sa tribina i veliku želju da pokažu svoj kvalitet, što su večeras upotpunosti iskoristili.

Nakon 4:4 subotičani poenima Khana i Konea dolaze do vodstva od dva poena, 6:4. Stečenu minimalnu prednost uspešno su održavali u narednim poenima, a kada je na servis stigao Musa Kone nanizali su četiri uzastopna poena za vodstvo od 17:11. Vojvodina je preko Parapunova i Simića smanjila na 19:15, međutim izuzetno raspoloženi igrači Spartaka uspešnim poenom Lečića stižu do 21:16. Kone donosi 23:17 a nakon servis greške Baraneka, subotičani stižu do set lopte, 24:18. Bajandić je uspeo na kratko da odloži slavlje, ali ubrzo Žugić poentira za 25:20 i vodstvo od 1:0.

Nastavili su subotičani u odličnom ritmu, te već na početku drugog seta poveli sa 5:1, što je primoralo Slobodana Boškana trenera Vojvodine da zatraži minut odmora. Novosađani su nakon toga polako smanjivali razliku te nakon as servisa Vilimanovića poravnali na 10:10. Došlo je tada do malog pada koncentracije subotična što su iskoristili gosti te poveli sa 15:12. Vrlo brzo su se konsolidovali domaći bodreni fantastičnom subotičkom publikom. Uspešnim napadom Pavlovića te poenom iz igre i as servisom Konea stigli su do poravnanja od 15:15. Khan vraća prednost za Spartak 18:17. Usledila je igra poen za poen da bi raspoloženi Kone sa dva poena u nizu doneo prednost Spartaku od 23:20. Khan donosi set loptu a nakon greške Baraneka, domaćini su poveli sa 2:0 u meču.

Hrabro su domaći nastavili meč čvrsto rešeni da dođu do maksimalne pobede. Odlično su započeli i treći set te poveli sa 7:1, a zatim i 11:4. Igrali su veoma požrtvovano, borili se za svaku loptu i polako osvajali poene. Vojvodina nije imala rešenje za ovakvu igru subotičana. Spartak je ubrzo stigao do velikih 9 meč lopti, 24:15. Konačnu pobedu doneo je Lečić i time smanjio prednost Vojvodine u finalnoj seriji na 2:1.

Trener Vojvodine, Slobodan Boškan, čestitao je ekipi Spartaka na dobro odigranoj utakmici i zasluženoj pobedi. - Čestitao bih ekipi Spartaka koji su odigrali jednu dobru utakmicu i zasluženo pobedili. U određenim elementima su nas nadigrali, a mi sa druge strane i kada smo imali prilike nismo to iskoristili. Kada igrate sa takim protivnikom kao što je Spartak, koji je danas bio i motivisan i raspoložen, ako vi ne iskoristite svoje šanse, onda to postoje još teža utakmica. Gubili smo samopouzdanje u nekim momentima, nismo se izborili sa nekim situacijama i to nas je dovelo do poraza.

Trener Subotičana, Ivica Jevtić, izjavio je da se nada da ovo nije kraj i da će njegova ekipa nastaviti sa dobrom igrom. - Volja i želja je presudila današnjoj pobedi. Izdvojio bih našu energiju koju imamo od početka sezone, takođe našu divnu publiku koju retko ko ima. Od početka prventsva navijači nas prate, a sad su pokazali da i zaslužuju pobedu u ovom finalu. Darovali smo im trijumf i nadam se da tome nije kraj.

Sledeća utakmica igra se u Novom Sadu u nedelju 17. aprila sa početkom od 18:00 časova.

Tagovi: 
Custom Search