Градоначелник обишао обновљену амбуланту у Малој Босни

Uto, 26.04.2022 - 16:26 -- nikola.tumbas

Градоначелник Бакић: Мала Босна ће имати примарну здравствену заштиту какву заслужује

Градоначелник Суботице Стеван Бакић обишао је данас обновљену амбуланту у Малој Босни и тим поводом изјавио да је за адаптацију и реновирање, имајући у виду колико дуго у тај објекат није улагано, из градског буџета издвојено 5,2 милиона динара.

Амбуланта у Месној заједници ’Мала Босна’ није радила више од две године, због налога санитарне инспекције о затварању због  неиспуњавања услова које прописује Закон о заштити здравља. Решени су велики проблеми са кровом зграде, замењени су прозори и врата, уведен нов систем грејања, реновирана су купатила и замењена електрична инсталација. Уредили смо и двориште и коначно ће и мештани Мале Босне имати примарну здравствену заштиту какву заслужују“, нагласио је Бакић.

Додао је да је лично разговарао са руководством и грађанима Месне заједнице „Мала Босна“ и да им је том приликом обећао да ће настојати да системски реши тај проблем.  

Чим су то наше финансије дозволиле и када су спроведене одговарајуће процедуре грађевинске струке, приступили смо овом реновирању које је, заправо, додатно унапређење и проширење капацитета амбуланте. Сви који ме познају знају да ни мој тим, ни ја, не радимо нешто на месец, два или шест месеци, већ да су наша решења трајна, поуздана и дугорочна. Наш задатак је да овај објекат буде много боље одржаван него до сада и да водимо рачуна о њему. Ово је и прилика да се руководству и грађанима Месне заједнице ’Мала Босна’ захвалим на стрпљењу и времену које нам је било потребно да обновимо ову амбуланту“, закључио је градоначелник Стеван Бакић.

Директорка Дома здравља Суботица, Иванка Беоковић, изразила је захвалност градоначелнику Бакићу и његовим сарадницима што су препознали потребу и што су из градског буџета опредељена средства како би се ова  амбуланта поново ставила у функцију.

Амбуланта у Малој Босни, у коју гравитира око 600 здравствених картона, од данас ће радити два пута недељно, уторком пре подне и четвртком после подне. Желим срећан рад нашем тиму, становницима Мале Босне да буду здрави и да што мање посећују ову установу, а када им то затреба да у њој нађу све што им је потребно“, истакла је Иванка Беоковић.

На помоћи у обнављању амбуланте градоначелнику Стевану Бакићу у име мештана овог насеља и своје име захвалио се председник Савета МЗ „Мала Босна“, Игор Стантић.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search