Sport fest II privukao stanovnike Male Bosne na druženje

Sub, 23.09.2023 - 22:48 -- nikola.tumbas
Dragana Marinović
Dragana Marinović
Medan i ekipa
Medan i ekipa
Mačevaoci Aleksa i Nada
Mačevaoci Aleksa i Nada

Vladoni mi reče jučer - Idemo na Pasuljiadu sutra na ručak ?

- Gde?

- U Malu Bosnu!

- Kada?

Kakvo pitanje, pa u podne, naravno.

Idemo, zovem te posle 11.00.

***

Huh, montaža priloga serijala Toma i Tavankućani mi se odvukla, prošlo je 11 sati, zamorila me, javim Tomi link. Premijera standardno sutra u 16.00, a sad moram pozvati Vladonija, kad zazvoni tel. Bio je brži.

- Na Buvljaku si, a?

- Taman sam te hteo zvati, i onda gde i kada da dođem po tebe.

- Ja sam motorom.

- Ok dođi do mene u 12.00 i idemo.

U dogovoreno vreme Vladoni je bio sa svojim skuterom pred vratima. Krećemo u Malu Bosnu, opušteno, radari i upozorenja na sve strane, vozimo polako, prolazi uzvišica sa crkvom ulazimo u selo. Gledamo levo, desno, idemo skoro ispod trideset na sat, e vala su ga preterali, gledamo u automaski merač brzine u selu, a nigde ni žive duše. Pri izlasku iz sela okrećemo nazad - idemo tamo kod onog što ima vašar ispred kuće, video sam da neko sedi u dvorištu.

Vladoni kroz prozor -  Kako da stignemo do pasuljiade? Stiže odgovor -  Prva desno.

- Zahvaljujemo vam se!..

I skrenemo mi i polako se ulica prikaže kao mesto koje vodi do sportskog igrališta, muzika odzvanja i vidi se komešanje "gomile" u daljini. Našli smo. Parkiramo.

- Vladoni idemo LIVE.. i tako beše Live - videti ovde: https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/608054254860049

U nastavku imamo i tekstualni opis koji je dobijen od predsednice UG Tahles Dragane Marinović, udruženja koje ovo organizovalo. Ideja je bila toliko zanimljiva da je privukla i pažnju velečasnog Dragana Muharama uvek spremnog za duhovite opaske, čija je ekipa ministranata bila na fudbalu, a druga kuvala pasulj sa tajnovitim sastojkom, koji samo on ima. Pravo da pogodite šta je to imate samo jednom...

Dakle Dragana u nastavku:

- Manifestaciju je organizovalo Udruženje građana "Tahles" i još nekoliko momaka iz sela, ali smo stvarno nailazili na divne ljude koji su nam pomagali da nam tereni budu sređeni, da imamo stolove i klupe. Mesara Margetić je prepoznala ideju i bila sponzor dobrog dela pasuljijade. Stvarno verujem da samo zajedno možemo mnogo toga i da smo svi mi, svaki pojedinac, jako važne karike da manifestacija uspe.
Klubovi su nam se stvarno jako lepo odazvali: Mačevalački klub "Spartak", Parastreličarski klub "Veteran", Američki fudbal Blacks, školica sporta "Zmaj", OFK "Mala Bosna", kik bokserski klub "Top fighter",  Šahovski klub "Art" i Golubarski klub "Kosmos"
I ono što je najlepše, što i jeste bio jedan od ciljeva, da su klubovi prepoznali neke talente.

A da, nisam rekla da je bio i momak sa kočijom, Siniša Kopunović,  koji je vozio decu, pravio ture. Sam je došao, dobrovoljno to radio. Eto na kakve mi ljude nailazimo.

I tome bi bio kraj opisa, ja ne bih dodavao ništa, osim da je dešavanje u Maloj Bosni stanoviti od gore pogledao i odlučio da ih ne uznemirava sa najavljenim nevremenom. Oblaci su se valjali rubom naselja, a mi smo posle Vladonijevog testiranja pasulja sa papcima i kobasicom polako i uz pozdrave od Dragane napustili sportska i ostala borilišta do nekog drugog puta.

 

***

Mail dobijen danas od organizatora u prilogu.

Juče u Maloj Bosni na sportskim terenima održan je drugi TAHLES SPORT FEST u organizaciji Udruženja građana Tahles. Manifestacija je bila ujedno promocija sportskih udruženja i klubova kao i takmičenje u kuvanju pasulja.
 
Fest je okupio oko 300 meštana, sportista, takmičara, mladih i dece iz Male Bosne i okolnih mesta. Klubovi koji su uveličali ovaj događaj su Američki fudbal Blacks iz Bajmoka, Šah Art, Top Fighter kik boks klub, Parastreličarski klub Veterani, Golubarski klub Kosmos iz Bajmoka, školica sporta Zmaj, deca OFK Mala Bosna 2015 i Mačevalački klub Spartak. Deca i odrasli su imali prilike da se upoznaju sa sportovima koji nisu toliko uobičajni i da se oprobaju u svim veštinama. Sportisti su promovisali svoje klubove i time dali svest o kvalitetu timske igre, sportskog i takmičarskog duha.
 
Pored dobre sportske zabave 18 ekipa su se prijavile za takmičenje u kuvanju pasulja kako bi pokušali da osvoje jednu od tri vredne nagrade.
 
Tročlana sudijska komisija, vatreni i jedan od najstarijih navijača domaćeg kluba Pere Šargaripa, zatim cenjena učiteljica Slađana zajedno sa jednim od organizatora pasuljijade Lukom Govedar, odlučili su da prvu nagradu, vaučer u mesari Margetić, dodele timu “Brkin lonac”, drugo mesto timu “Spajijini” sa po 5 flaša domaće rakije i treće mesto timu “Paradajz Đukić” sa po 5 ulaznica na Rakijadu u Ljutovu. U pomoć je priskočio Goran Milosavljević sa kuvanjem pasulja i papaka na veliko za sve ostale goste Festa.
 
Bogatu tombolu su organizovala deca Dečije dramske sekcije Tahles sa njihovom koordinatorkom Danijelom Radičev kao prikupljanje donacija za kupovinu kostima i rekvizita za predstojeću predstavu. Podeljeno je preko 40 nagrada a prikupljeno je preko 33 hiljade dinara. Ubedljivo najinteresantnija nagrada je bila živa patka i morka što ne umanjuje nagrade i ostalih donatora koji su pokazali da imaju dobro srce i želju da pomognu deci dramske sekcije.
 
Fantastičan događaj je iza nas! Meštani i gosti sa strane su mogli da prisustvuju jednom kvalitetno ispunjenom danu za sve generacije. Druženje koje je izazvalo upoznavanje, dobar provod, smeh i radost je naš cilj i smatramo da smo uspeli! Želja nam je bila da se deca i mladi animiraju raznim sportovima a posebno nam je drago što smo dobili povratnu informaciju od klubova o talentima i daljem usmeravanju.” – dodaje Dragana Marinović, predsednica UG Tahles iz Male Bosne, “Posebno bi se zahvalili Siniši Kopunović koji je vozio decu u fijakeru po Maloj Bosni, mesari Margetić, kafani Dukat, restoranu Šampion, Kući plastike, velečasnom iz Male Bosne i mnogim drugim koji su upotpunili ceo događaj. Hvala na donaciji drva i na uređenju travnatog dela terena. Ovo je samo jedan od vetrova u leđa koji nas gura da i dalje organizujemo ovakve i slične aktivnosti u našem selu. Sva prikupljena sredstva biće usmerena u buduće projekte Udruženja koja slede.”

 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search