Četvrto „Crnogorsko veče“

Ned, 15.05.2022 - 12:55 -- nikola.tumbas

U organizaciji Udruženja Crnogoraca Subotica u restoranu „Spartak“ u petak, 14. maja, održano je četvrto „Crnogorsko veče“.

Tom prilikom su se okupili članovi i prijatelji subotičkog udruženja, gosti iz sličnih udruženja iz Vrbasa, Zmajeva i Lovenca, ali i mnogi drugi. Na početku kulturno-umetničkog dela programa prisutni su mogli da uživaju u talentu mladog guslara Veselina Kovačevića, a potom su se sa govornice obratili Novica Bajagić, predsednik Skupštine udruženja Crnogoraca Subotica, Srđan Samardžić, član Gradskog veća Subotice zadužen za oblast privrede, te Nevena Ćirović, konzulka u Konzulatu Crne Gore u Republici Srbiji.

Ponovo smo se zajedno našli, nakon dve godine pauze zbog korona virusa. Imam čast i zadovoljstvo da vas pozdravim i poželim dobrodošlicu na završno veče manifestacije „Crnogorski dani kulture“ u sklopu koje smo se družili sa našim sugrađanima tokom tri prethodne večeri – kazao je Bajagić i dodao je u proteklom periodu dosta urađeno po pitanju poboljšanja uslova u Udruženju.

Prenoseći pozdrave gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, Srđan Samardžić, član GV Subotice, istakao je kako je su svi željni druženja i razgovoran, nakon teških vremena.

Želim vam prijatno veselje, da se vi i vaši potomci dugo ovako okupljate u zdravlju i veselju.

Prilikom svog obraćanja konzulka Nevena Ćirović je svima poželela lep provod i nastavila:

Da Crnu Goru predstavimo na najlepši mogući način, da pokažemo njeno najlepše lice. Koliko god da daleko odemo, Crna Gora ne može da ode niti od nas, niti iz nas. Svi smo poneli po komad Crne Gore, da je se sećamo, a onaj ko zna odakle je potekao, uvek će znati i gde da ode.

Kada je Nešo Lutovac zapevao prve stihove poznate pesme „Hej, mostovi na Morači“, počeo je i veseliji deo programa..

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search