Задужбинарски концерт: У част предака, за будућност потомака

Uto, 08.11.2022 - 16:55 -- darko.kovacevic

У ЧАСТ ПРЕДАКА ЗА БУДУЋНОСТ ПОТОМАКА” 
концерти који имају задужбинарски карактер,

Један од концерата се организује 13. новембра, на дан када је ослобођен Град Суботица у Првом светским рату, од 17 часова, у Великој Већници Градске куће, Суботица

*

Православно спортско удружење "Свети Срб и ја" и Крфско друштво грчко-српског пријатељства организују серију концерата под називом: “У част предака, за будућност потомака” а један од њих се одржава 13. новембра од 17 часова у Великој Већници Градске куће у Суботици. Концерте изводе уметници са Крфа чланова Симфонијског оркестра “Микис Теодоракис”, Филхармоније “Лиападес” и хора “Михалис Каподистријас”. 

Гости, чланови ових уметничких састава, потомци су оних Крфљана који су наше претке 1916. године прихватили као своје, окрепили их, опоравили, те су наши прадедови након повратка на Солунски фронт, 1918. године у јуначком јуришу који није могла да стигне француска коњица, ослободили Отаџбину и подарили нам слободу коју и данас имамо. 

Они ће изводити композиције великог грчког композитора и маестра Микиса Теодоракиса, а поред њих извешће у песме: “Тамо далеко” и “Пукни зоро”

*

Позивамо све да дођу и својим присуством увеличају ово предивно вече пријатељства, уметности, љубави и да својим задужбинарским делом (појединачном донацијом од 2.000 динара) помогну изградњу дечијег образовног кампа на Крфу.

Наиме, поучени позитивним искуством у претходних 10 година када смо најбоље ђаке из региона водили “стопама предака” на петнаестодневну образовну ескурзију на Крф, дошло се до фазе када је потребно и изградити један камп како би могли будуће генерације у већем броју и на дужи временски период повести стазама у “ципелама славних предака” на Крф, острво Видо, Плаву гробницу ... да виде, доживе и науче историју на месту где се она догодила.

Како онда, тако и сада Крфљани ту су уз нас и са нама и својим човекољубљем нам помажу да обновимо себе кроз генерације најбољих које долазе  и на Крфу подигнемо кућу образовања кроз коју ће идући “стопама својих предака” они постати бољи људи. 

*

Поред Суботице концерти се још одржавају и :

  • 11. 11. (петак) од 19 часова “МТС дворана”, Београд;
  • 12.11. (субота) 19 часова, Српско народно позориште, Нови Сад;

Све  детаљније информације се могу добити на телефон 0614510001

::

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search